Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Yeni Yasaya Göre Yönetici Seçimi Tarihi ve Yönetim Planı?

Başlatan karapapak, Ocak 18, 2008, 06:05:00 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yeni yasa cıkmadan genel kurulumuzu yaptık fakat yasa çıktı şimdi bizim site bir parsel üzerine kurulu
a ve b bloktan oluşan bitişik blok 42 daire yeni yasaya göre genel kurulu ne zaman yapacagız ,bundan önce yönetim planı yoktu kat malikleri kararı ile işler yapılıyordu yapı kullanım izni var geçiş süresi iki yılmı
lütfen yardımcı olursanız sevinirim...
Linkback: Yeni Yasaya Göre Yönetici Seçimi Tarihi ve Yönetim Planı?


  • Gösterim 16,859 
  • Kat Malikleri ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Bağımsız Bölüm Ve Ortak Yerler Üzerindeki Haklarına İlişkin Konular
  • 5 Yanıtlar


Sayın Karapapak  ,

Önce toplu yapı hükümlerine uygun musunuz? Ona Bakalım!

Toplu yapı, bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış veya yapılacak, alt yapı tesisleri, ortak kullanım yerleri, sosyal tesis ve hizmetler ile bunların yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı birden çok yapıyı ifade eder.

Yapınız yukarıdaki şartları sağlıyorsa toplu yapı kapsamına giriyorsunuz.

Toplu yapı kapsamında bulunan parsel ve parsellerdeki birden çok bağımsız bölümü kapsayan ana yapıda ortak yerleri bulunan blok yapıların her biri, kendi sorunlarına ve yalnız o bloğa ait ortak yerlere ilişkin olarak, o blokta bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetilir. Bir parselde blok niteliğinde olmayan yapılar varsa veya bu nitelikteki yapılarla blok yapılar aynı parselde yer alıyorsa, kendi sorunlarına ve o parsele ait ortak yerlere ilişkin olarak, o parselde bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan kat malikleri kurulunca yönetilir. Yönetim plânında blokların ve blok niteliğinde olmayan yapıların idare tarzı ayrıca belirtilir.


Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanır.(md:14)

Dolayısı ile seçile yönetiminizin görev süresi 20o7 yılında yapılan toplantıdan bir yıl sonra bitmiş oluyor. Yeni Genel Kurulunuzu 2008 yılı içinde aynı ay yapacaksınız.

Yine kat mülkiyeti kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce kat irtifakı kurulmuş ve üzerindeki yapılar tamamlanıp yapı kullanma belgesi alınmış bulunan anagayrimenkullerde, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç iki yıl içinde kat mülkiyetine geçilmesi zorunludur. Bu anagayrimenkullerde yapı kullanma izninin alındığı tarihten itibaren tahakkuk eden vergi, resim ve harçlar kat mülkiyetine geçiş işlemleri sırasında cezasız olarak tahsil edilir. Belirtilen süre içinde kat irtifak hakkı sahiplerinden birinin veya varsa yöneticinin, kat mülkiyetinin kurulması için gerekli olan belgelerden eksik olanların tamamlanması için diğer kat irtifak hakkı sahiplerinden her birine yazılı bildirimde bulunmasına rağmen, gereğini yerine getirmeyen kat irtifak hakkı sahiplerinden her birine, anagayrimenkul belediye sınırları içinde ise belediye, belediye sınırları dışında ise mülkî amir tarafından bin Türk Lirası idarî para cezası verilir. (md:23)

Yukarıdaki madde sizi tarifliyor. Yapmanız gereken işlem budur.

Yönetim plânı ve değiştirilmesi

MADDE 70- Toplu yapı kapsamındaki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenlenir. Yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlar. Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tamsayısının beşte dördünün oyu şarttır.


Yönetim planınız yok ise kat mülkiyetine geçiş işlemleri sırasında kat malikleri kurulunca kabul edilmiş bir yönetim planı (tüm kat maliklerince) tapu idaresine bir dilekçe ile verilmelidir. Zaten bu yönetim planı mevcut değilse tau idaresi kat mülkiyetine geçiş işlemlerini onaylamaz.

Yönetim Planının Kolaylıkla Yapılması İçin Kısa Bir Süre Fırsatı

Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce kurulan toplu yapılara ait yönetim plânları, yürürlük tarihinden itibaren en geç altı ay içinde bu Kanun hükümlerine uyarlanır. Yönetim plânında bu yönde değişiklik yapılması için mevcut kat malikleri kurulunun salt çoğunluğu yeterlidir. Mevcut toplu yapı yönetimleri, yönetim plânı değişip buna göre yönetici seçilene kadar geçici yönetim olarak görevini sürdürür. Toplu yapı yöneticisi seçimi, en geç yönetim plânının değişimini takip eden üç ay içinde yapılır.

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda değişiklik yapılmasına İlişkin 5711 Sayılı Kanun 28.11.2007 tarih ve 26714 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. .Geçici 3. madde uyarınca , 6 ay içinde (28 Mayıs 2008'e kadar) MEVCUT YÖNETİM PLANLARI BU KANUN HÜKÜMLERİNE UYARLANABİLİR.

Bu maddelere göre yönetim planı olan anayapılar kolayca yönetim planlarını değiştirip tapu dairesine tescil ettirebilirler.

Ancak sizin yönetim planınız olmadığı için ve henüz kat mülkiyetine çevrilmediğiniz için bu bölümden faydalanamayacaksınız.

Malik ve genel kurullarınızın yapması gereken işlemler öncelikle kat mülkiyetine geçiş için gerekli işlemleri yapmaktadır. İki yıl süreniz vardır.
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif


TOPLU YAPILARDA DİGER SORULARDA YÖNETİM PLANI DEGİŞİKLİGİ İÇİN OLAGANÜSTÜ GENEL KURUL TARİHİ İLE İLGİLİ YORUMLARIMIZI OKUMAK İÇİN....
LİNKLERE TIKLAYINIZ:....

Yeni Kanun Dolayısı İle Toplu Yapı Tanımındaki Anayapıların Yönetim Planları Değişmeli Mi?
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Yeni Yasaya Göre Yönetici Seçimi Tarihi ve Yönetim Planı?
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Yönetim Planı Geçerli Mi? Çoğunluk Ne Olmalı ? Bu Site Yönetimi Yasal Mı?
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

PEKİ TOPLU YAPI KAPSAMINDA YÖNETİM PLANLARI NE ZAMANA KADAR DEGİŞECEK, NASIL YAPILACAK?
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap


Yönetim Planları Değişecek - ANA MADDE BAŞLIGI
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

Eski yönetici 31 Mayısta yapması gerektiği toplantıyı bu tarih yerine 2 ay geç olarak 31/o7/2008 tarihinde yaptı.bu tarihte yapılan toplantıda bundan böyle yapılacak olan toplantıların Mayıs ayının 31'nci gününü geçmemesi için karar alındı ve ben yönetici seçildim.
1- Benim görev sürem ne zaman doluyor.
2-Bir kişi kaç adet vekalet alabilir.
Bu konularda beni aydınlatmanızı rica ediyorum saygılarımla.

İskan Nedir? Kat irtifakı tapusu ve kat mülkiyeti tapusu nedir? Ne zaman alınır? gibi sorulara detaylı cevaplar bulabileceğiniz güzel bir blog makalesi. Okumanızı tavsiye ederim;

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı