Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Apartmana ait Sığınağın Daireye Dönüştürülüp Satılması Kiraya verilmesi

Başlatan kartal85, Şubat 04, 2015, 09:19:24 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Değerli Arkadaşlar ;

Bizim apartmanımızda projede de sığınak olarak geçen bodrum katta bulunan apartmana ait sığınağın müteahhide ait olan depo ile birleştirilerek daire şekline çevrilmiştir. Bunu yapan müteahhit yıllarca buranın kirasını alıp bu şekilde kullanmıştır, defalarda bu durumu apartman toplantılarında da dile getirmeme rağmen kimse bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile ses çıkartmamıştır. Şu anda müteahhit burayı ne şekilde sattı ise bir başkası tarafından alınıp kiraya verilmiştir. Şu anda da kirada olan dairede öğrenciler vardır ve her gün aşırı derecede gürültü yaparak bizi rahatsız etmektedirler, bu konuyu geçen ayki apartman toplantısında tekrar dile getirdim ama gene aynı tepkisizlik. Bu evi sözde satın alan insanlarda burdaki kiracıyı çıkaralım böyle devam etsin teklifinde bulundular , ben de konunun bu günkü kiracı değil sorunun apartmanın hakkı olan bir yerin tapusuz illegal biçimde daireye çevrilip satılması ve kiraya verilmesi dedim ve bu konunun apartman yönetimi bazında yöneticiye mahkemeye başvurup sığınağın tekrar apartmana kazandırılmasını talep ettim, ancak yönetici bu daireyi alan kişinin mağdur olacağını söyledi ve bu konuda o kişileri mağdur etmemek için bişey yapmayacağını belirtti.

Ben bu konuda bir apartman sakini olarak ne yapabilirim. Bireysel olarak buranın sığınak olmasını mahkeme yoluyla talep edebilir miyim? Ne gibi yollar izlemem gerekli. Belediye ve sivil savunma burası ile ilgili bişeyler yapabilir mi? Sonuçta yapılan herşey usulsüz ve yönetim de buna çanak tutuyor, sizlerin değerli yorumlarınızı bekliyorum, bana yol göstermenizi istiyorum.

İyi akşamlar.

Linkback: Apartmana ait Sığınağın Daireye Dönüştürülüp Satılması Kiraya verilmesi


  • Gösterim 15,482 
  • Kat Malikleri ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Bağımsız Bölüm Ve Ortak Yerler Üzerindeki Haklarına İlişkin Konular
  • 2 Yanıtlar

Sayın Kartal85;

Sığınak hiç bir şekilde daireye çevrilemez, hatta kat sakinleri bile kullanacak olsa bir çivi bile çakılamaz, depo olarak kullanılamaz olduğundan, tapunuz ile birlikte sulh hukuk mahkemesine başvuruda bulunup hakim müdahalesi talep edebilirsiniz.
SİYOMER GAYRİMENKUL <br />YÖNETİM HİZMETLERİ A.Ş.<br />  "Site Yönetim Merkezi"<br /><br />0 ( 216 ) 504 69 85<br />0 ( 212 ) 999 80 01 <br />0 ( 532 ) 595 94 00 <br />www.siyomer.com<br />info@siyomer.com<br />Adres: Bağdat Caddesi No: 490 Kat: 1 Ofis No: 7 <br />Maltepe/İSTANBUL PK: 34846

Merhabalar,
5 katlı 16 daireli bir binadan daire satın aldım (son daire idi )  Dün yapılan toplantıda ,müteahhitten ilk daire satın alanlar müteahhitin kendilerine ;binaya ait otopark ve  sığınak olduğunu ama zamanla merdiven ve duvarlarını kapatıp dükkana dahil ettiğini ve sattığını söylediler.
Müteahhit bunları yaparken ses etmeyen bina sakinleri şimdi hakkımızı arayalım diyorlar.Bu konuda ne yapabiliriz?
Şimdiden teşekkürler.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı