Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

AYRI TAPULARA KAYITLI BINALARDA SITE YONETIMI OLUR MU??

Başlatan knkont, Mart 29, 2014, 12:03:58 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Merhabalar ,
benim sorunum biraz karışık siteye taşınalı yaklaşık 2 sene olduğundan geçmişteki yönetim planları vs hk net bilgim yoktur. (F blokda oturuyorum)
önümüzdeki ay yeni site yöneticisi ve yönetim planı oluşturmak için toplantılar yapılacağından nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında tecrübelerinize ihtiyacım vardır.

Aşağıdaki öykü bölümünü birkaç gün önce oluşturmuştum ancak site yönetimi dün sitenin alanını belirlemek için "Tapu kadostra"dan ekip talebinde bulunmuş ve ölçüme geldiler ancak yeni bir gelişme oldu. Aşağıda da bahsettiğim üzere site toplam 6 girişten oluşuyor 5'i bitişik 6. yol Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap dün gelen elemanlar Bizim tarafı (f blok) ölçüm vs işlemlerini yapmadılar sebebi ise diğer beş blok aynı tapu üzerinde 5 ayrı giriş olarak görünmekteymiş F blok o tapuda görünmediğinden sınırlama işlemine dahil etmediler.
bu durumda biz yıllardır gerçekten siteye ait değilmiydik acaba ?? Yıllardır boşu boşuna mı site giderlerine dahil edildik ??
bu durumu nasıl açıklığa kavuştururuz ?


Öykü şöyledir ;

6 blok(A/F) 120 dairelik bir siteyiz. Site sınırlarımız belirlenmemiş/çevrelenmemiş.Yol kenarında 5'i bitişik biri diğerlerinden bağımsız yapılanmış. C blokda tüm sitenin hidrofor sistemi kurulu ancak kullanılmıyor tüm bloklara su direkt gitmekte.F blokda açık ve kapalı otopark,kapıcı dairesi ve küçük bir oda mevcut. D blokta da bir kapıcı dairesi mevcut.Siteye yeni taşındığım için çok fazla bilgiye sahip değilim ama bildiğim kadarı ile başka ortak kullanım alanı bulunmamaktadır. Site 2000 yılından önce oturuma açılmış ama henüz oluşturulmuş Site Yönetim planı da yoktur.
her apartmanın bağımsız yöneticisi var , ne yaptığını bilmediğim bir de site yönetici bulunmakta ama denetçi kurulu vs yok.

sormak istediklerim ise ;

*F blok site yönetiminden ayrılmak istiyor gerekirse binada bulunan ortak alanların (olabiliyorsa) maddi külfetini de ödemeyi kabul ediyor.
*Yönetim planı olmadan bir site yönetilebilinir mi?
*"Yeni yasa blokların kendilerini yönetmesi gerektiğini söylemekte, Yönetim planlarının değişmesi için ise, süre geçmiş olduğundan(2009) salt çoğunluk yetmiyor, yönetim planları 4/5 çoğunlukla değiştirilebilir" denmekteydi ; bizim sitemizde yönetim planı hiç Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap genel gelirler , genel giderler mantığı ile bakkal defteri tutulurcasına yönetilmiş şimdiye kadar da kimse bişey dememiş.
bu durumda yönetim planı olmadığından F blok direkt site yönetiminden ayrılabilir mi ? Ayrılmak isterse nasıl bir yol takip etmeli?

*Site , önümüzdeki ay olağan üstü toplanıp "site yöneticisi,denetçisi,yönetim planı" oluşturmak istemektedir.  toplantıda çoğunluk sağlanmazsa bir sonraki hafta çoğunluk aranmaksızın toplanıp kararlar alacağına dair ilan dağıttı.
site yönetimi seçimlerinde ikinci toplantıda mesela 120 kişiden 30'u katıldı bu 30 kişinin 16kişilik "evet" oyu ile yönetici , denetçi , yönetim planı seçilebilinir mi? yoksa kaçıncı toplantı olursa olsun yönetici seçimi için 61 , Yönetim planı kabulü için 96 oy'a mı ihtiyaç var ?
*yine site yönetimi , belediyeden/gerekli yerlerden izin alabilirse kapalı otoparkı ve kullanılmayan diğer kapıcı dairesini kiralamak istemektedir bunun için sitenin 4/5 oyu mu gerekmektedir? bu tür yerlerin kiralanabilmesi mümkünmüdür?
*F blokun apartman kapısından sonra ; içindeki boş oda var ve tüm site tarafından ıvır zıvır odası olarak kullanılmakta  Oda , Apartman giriş kapısından sonra olduğu için F blok mülk sahipleri kullandırmak istemezse yaptırım varmıdır?
* 6 blok apartman yöneticileri de kendi içlerinde örneğin 24 dairelik blok ; 13 dairenin kabulü ile seçilebilinir değil mi?
*kat maliklerinden bir yada birkaçı aidatlarını gününde ödemiyor sürekli ay/aylarca geç ödüyorsa yöneticinin yaptırımı ne olabilir? en az kaç aydan sonra (yapılabiliniyorsa) icra takibi açabilir?
*Yönetici ; Aidat toplamalarını vereceği hesap numarasına yatırılmasını talep edebilir mi? Geç ödeyen yada ödemeyenler yüzünden oluşabilecek elektrik kapatılması vs gibi durumlardan dolayı oluşacak faiz/açma-kapama ücreti gibi ücretleri ödemeyenlerden talep edebilir mi?

göstereceğiniz ilgiye peşinen teşekkür ederim ,

saygılarımla





Linkback: AYRI TAPULARA KAYITLI BINALARDA SITE YONETIMI OLUR MU??


  • Gösterim 7,170 
  • Kat Malikleri ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Bağımsız Bölüm Ve Ortak Yerler Üzerindeki Haklarına İlişkin Konular
  • 0 Yanıtlar


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı