Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Alt kat komşumun Gürültü Şikayeti

Başlatan yzb, Temmuz 02, 2010, 04:49:24 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.


İyi günler, Kusura bakmayın bir konuda danışmak istiyorum.
Şu anda oturduğum konuta taşınalı daha 20 gün oldu. Başka bir şehirden taşındığım için, ailemi orada bırakıp önce kendim gelip evi tuttum. 36 saat sonra daha taşındığım günün hemen ertesi günü alt katta yalnız yaşayan hanımefendi, yan komşuma (aynı zamanda kendi evsahibi oluyor) benim hakkımda şikayette bulunmuş.
1. Yürürken ayak seslerim geliyormuş,
2. Telefonla konuşma seslerimi duyuyormuş (haklı olabilir bu konuda çünkü ailem diğer şehirde tehditte idi ve ben acil çözüm arıyordum sağı solu arayarak)
3. Çocuklarım koşuşturup gürültü yapıyorlarmış (-ki çocuklarım o anda evi bırakın şehre bile gelmemişti. Çocuk gürültüleri o an benim bir üst komşumdaki misafirlerden kaynaklanıyordu)
Ben bunlara cevap olarak "Allah yardım etsin, bizim çocuklar gelirse artık ne olur?" diye endişelenmeye başladım ve "hanımefendiye iletin ailem burda yok, onlar gelince önce bir hoşgeldine gelsin veya biz gidip elini öpelim, durumu konuşalım" dedim.
Çocuklar gelir gelmez gelmez ilk söylediğim alt katta yaşlı bir kadın var biraz dikkat edin,  Apartman izolasyonu çok kötü bilgin olsun diye hanımı da ikaz ettim.
Ve inanın 20 günden sonra her yaptığımız faaliyete dikkat ettik. Akşam 8den sonra hiç bir faaliyet yapmadık. Kadın daha yerleşmeden bizi psikolojik olarak bu yönde baskı altına almış..
Ancak! Bu gün tekrar yan komşum beni çay için evine davet etti. Gittiğimde yüzünü ilk kez gördüğüm bu bayanı hem kirasını ödemek hem de benimle konuşmak üzere o evde  hazır buldum. Neyse, sıkıntınız nedir sorunca bana: "beyefendi siz adım atarken adımlarınıza hiç dikkat ediyormusunuz dedi?" Ben şaşkınlıkla noldu dedim? Hiçbirşeyden değil de, Benim yürüme seslerimden rahatsız oluyormuş.. Kadına bir şeyler anlatmaya fırsat bulamadan yaşlılığını da kullanarak lafları boğazıma dizmeye devam etti. Şikayeti buymuş. Yan komşum da evin izalosyonu çok kötü biz bile yukardakinin ayak seslerini duyuyoruz demesine rağmen bana biraz daha yumuşak yüürüyün dedi. Önce sinirlendim terslendim ama sonra "tamam özür dilerim, dikkat edeceğim" dedim. Şu an gecenin 4 ü ve ben üzüntüden uyuyamıyorum. Hatta üst kattakilerinin de ayak sesleri geliyor şimdi. Binanın yapısı bu.. 10 yıl çok katlılıarda oturdum böyle problemle ilk kez karşılaşıyorum.
Ben binalarda gürültü sınırlarını iyi bilir ve dikkat ederim. Ancak 37 yaşımda yürüyüşümü nasıl düzelteceğimm bilemiyorum. 2 yıldır mayını düşünerek adım atıyordum, şimdi alt kattaki komşu korkusuyla adım atamıyorum. Her attığım adımda aklıma geliyor. ve biliyorum bu sese bile rahtsız olan yarın çocuklarıma hatta hanıma bile laf söylemeye başlayacak.
Diğer komşuların anlattığına göre, kadın sese aşırı duyarlı ve saplantılı. Daha önceki evinde aynı sorunlar çıkmış ve bu sebeple  3 ay önce buraya taşınmış.
Kadında dinleme özelliği yok, kibirli ve tahammül sınırı yok.
Kadın bizi psikolojik olarak taciz etmektedir.
DESİBEL SINIRLARINI iyi bilirim. Ancak bu gün özellikle denedim ayaklarımı gayet normal atıyorum.. Bunun sınırı nedir.? Şu an klavye sesinden bile taciz edilecem diye korkuyorum. Lütfen yardım.Bu konuda hukuki olarak ÜST KAT KOMUŞUNUN HAKLARI NELERDİR? veya BENİM YAPACAGIM YAPICI YAKLAŞIM NE OLABİLİR:? Aynı şekilde davranırsa bu kez alttan alamayacam...
Linkback: Alt kat komşumun Gürültü Şikayeti


  • Gösterim 86,735 
  • Kat Malikleri ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Bağımsız Bölüm Ve Ortak Yerler Üzerindeki Haklarına İlişkin Konular
  • 6 Yanıtlar

#1
Sayın yüzbaşım,

Öncelikle malesef bir yaşlı kadın , 100 lerce teröristin yapamayacağı propagandayı yapar. Bu BİR!
Ancak her konuda çok konuştuğu için kimse ciddiye almaz . Bu İKİ!

Sizler lojman vs. derken komşuluk hakları vs. konularında fazla hassaslaşmış olabilirsiniz. Bu sebeple sizleri üzmesine izin vermeyin.
Siz değil kim gelirse gelsin aynı şikayet olacak idi.

Bu husus daha önce bu forumda çeşitli konularda anlatıldı.
Aşağıdaki linkleri veriyorum konunun detayını orada bulabilirsiniz.

Ancak kısaca özetlemeliyim.

Gürültü Yapan Komşular ile İlgili Yapılabilecekler veya Gürültünüzden Rahatsız Olduğunu İfade Eden Komşular ile İlişkiler İçin Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap, Videoyu İzleyebilir, Aşağıdaki linkteki konuya bakabilirsiniz.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap



Şimdi bu konuda diğer yorumlarımın linkini vereyim.

Ev inşallah kiralıktır. Ve yüzbaşı iseniz daha bir kaç şehir gezeceksiniz.
Biz de "ev alma komşu al" derler.

Artık pek komuşuluk yok. İnanın sadece şikayet var. Aynı yaşlı kadın benim üstümde oturuyor! Ve benim yasal panjurumdan şikayetçi, kıracağım diyor! Aşağıyı göremiyormuş ve yağmurda sesten uyuyamıyormuş!

Kendisi bir kaç kez eşimi taciz edince noterden bizi rahatsız ettiğine ve şikayetlerinin tacize vardığına kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağıma dair bir ihtarname gönderdim.

Sustu şimdi "GIKI ÇIKMIYOR!"

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

#2

Cevabınız için teşekkür ederim. Mesajımı size gönderdikten sonra 1 aylıklık göreve gittim ve henüz geldim. Bu nednele yanıtınızı okuyamamıştım. Ben görevdeyken hiç suçsuz yere alt kattan bağırarak çocuklarıma beddua etmiş. Arazide aldım haberi. Yine canımı sıkmadım yöneticiye telefon açtım. İkaz ettim. İnanın 1,5 aydır evde diken üzerinde yaşıyoruz. Kendimizin uyguladığı tüm kısıtlamalarımıza ve dikkatimize  rağmen bu sabah evin kapısına 2 polis memuru dikildi. Önce kadını dinlemişler sonra bana gelmişler. Problemi konuştuk. Sonra bana "Siz sinirlerinize hakim olun, bizim de çocuklarımız var, sakın çocuklara aşırı baskı yapmayın. Bu kadın yalnız yaşıyor ve  tansiyonu, kalbi, şekeri var. Evde yalnız olunca da çevredeki tüm seslere duyarlı oluyor. Önceki evden de gürültü yüzünden çıkmış zaten.  Siz Sakın hiddete kapılmayın. Buraya da şikayet üzerine geldiğimizi değil de sohbete geldiğimizi farzedin, durumu olgun karşılayın lütfen. Bir sıkıntınız olursa karakola gelin çayımızı için" dediler. Ben ne kadının evine gittim ne de konuştum. Sadece çocukalarım psikolojik olarak büyük suçluluk duygusuna kapıldılar, hanım panik atak zaten.. Bütün gün evimle ilgilendim. Hayatımda ilk kez böyle bişey ve polisiye durumla karşılaştım. Hele komşuluk anlamında çevremde böyle bir insana hiç rastlamadım. Son derece siniriyim şu an. Yapacağım tek şey kaldı, yarın sabah notere gidip psikolijik tacize varan şikayet üzerine ihbarnamemi göndermek olacak. Vermiş olduğunuz linkleri ve okuyucu yorumlarını okudum. Hem kanuni olarak hem de vicdani olarak çok şükür her şey benim lehimde ve ben bu konuda vicdanen rahatım. Önce Türk Adaleti sonra da ahirette Allahın adaletine sığınarak sakinliğimi korumaya çalışıyorum. Ramazanın 1 gün öncesi bu olayın olması sadece ağız tadım bozdu, apartmana bile girerken tiksinti yaşamaya başladım.Yardımlarınız için sağolun.

Merhaba,

Öncelikle yaşadıklarınız için üzüldüğümü ve şimdiye kadar hepsini atlatmış olduğunuzu duymayı dilediğimi belirtmek isterim Sayın Yüzbaşı.

Sayın Site Yetkililerine bilgilendirmeleri için teşekkür ederim.

Durumuma benzer konu olduğu için yeni konu açmaktansa buradan soru sormayı tercih ettim. Biz geçen Ağustos ayında evimizi alıp yerleştik. Mayıs ayına kadar gayet de rahattık. "Ohhh, güzel evimiz huzurlu evimiz!" diyorduk. üst komşumuzla banyomuzla ilgili bir sorunda eşim görüşmüş ve gayet beyefendi bir şekilde karşılanmıştı. Selamlaşılıyordu.  Mayıs ayında ne olduysa üst komşumuz gürültü yapmaya başladı.

Bizim evimiz site içinde, binanın zemin katında -ki altımız sosyal tesistir-, tek duvar ortaklığımız yan komşumuzla ve üst komşumuzla.  Gürültüyü şöyle niteleyebilirim: Ayağını yere yere vura vura, güm güm titreşim yarata yarata yürümek, mobilyaları bilmem kaç kere sürüklemek çekmek, sürekli yere misket, oyuncak gibi eşya düşürmek ve hatta bazen vurmak, dolap kapıları çarpmak ve bir ara (tahminimiz bizim) evde top oynamak... Kronik seslere tahammülü olmayan biri olarak ve bazen gece 24-01 sularına dek devam eden bu gürültü beni ve eşimi çok rahatsız etti. Biz de nezaketen site yöneticimize durumu anlattık. Yöneticimiz nezaketle kendilerini uyarmış. Gürültü 1-2 gün kesilip yeniden başladı ve bu şikayet ve yinelenen gürültü durumu 3 kere daha devam etti.

Bir gece ben dayanamayıp duvara vurdum ve beyefendi hemen kapımızı çaldı. "Gürültü sizden mi geliyor?" diye sordu. Nazikçe içeri buyur ettik. "Ben vurdum." çünkü dayanamadım dedim. "Gürültü kesinlikle bizden geliyor olamaz." dedi. Adama o kadar kendinden emin konuştu ki eşimle birbirimize baktık kaldık. ben de özür diledim ve dedim ki " O vakit sorumlusunu bulalım, rahatlıyalım." dedim. "Biz mi kabahat ettik? Bilmeden sizi mi kızdırdık?Söyleyin lütfen" dedik ama "Yok efendim." dedi. Ha bu arada beyefendi geldiğinde gürültü şak diye kesildi ve biz kendisine gürültü dinletemedik. 3-5 gün gürültü kesildi ama yine devam. Biz tatile çıktık... derken döndük yine aynıyız. Bu arada çok uyanıklar özellikle saat 23 ve sonrası yapıyorlar ki biz yöneticiyi çağıramayalım diye. Aslına bakarsanız nezaketle çözülsün diye yöneticinin duymasını istedik polisi karıştırmayalım diye. Bir de kendimizden şüphe ettik gaipten sesler mi duyuyoruz diye...

Ev sahiplerini arayıp durumu anlattım. Beyefendi "ben tarafsız kalmak durumundayım. Ama bir kere daha görüşün komşuluk ilişkileri adına. Olumsuz düşünmeyin ve üzülmeyin. belki düzelir." dedi. Teşekkür ettim, ne diyeyim. Dün gündüz yöneticiyi davet ettim ve gelen gürültüyü duydu. O daireden geliyor belli dedi. Akşam 18 gibi başlayıp gece 24'e dek dayanılmaz bir güm güm, pat pat...  Eşimle çıktık, kapılarını tıklattık. Beyefendi açtı. Rahatsız ettiğimiz için özür diledik. Her yeri dolaştığımızı ama gürültü kaynağını bulamadığımızı; bir de kendilerine sormak istediğimizi dile getirdim. Gürültü sizden mi geliyor? diye nazikçe sordum ama ters bir şekilde "bizden geliyor olamaz" dedi. Biz de özür dileriz rahatsız ettik ama çok rahatsızız gürültüden ve sona ermesini istiyoruz. Artık zabıta çağıracağız sanırız." dedik. "Dilediğinizi yapın" diyerek kapıyı yüzümüze kapattı. Kuzu kuzu eve döndük. Ve gürültü yoktu tabi ki ;=)

Şimdi size sorularım var: İlla ki gürültüyü kanıtlamak zorundayız onu biliyorum ama sürecimiz ne olmalı? Yönetici ne yapmalı? Biz ne yapmalıyız?  Bir daha gürültü olursa kimi arayalım ki çektiğimizi gösterebilelim onlar farkedip gürültüyü kesmeden?  İnşallah susarlar da dava açmaya gerek kalmaz diyoruz. Alt tarafı selamlaşmadığımız bir komşumuz olur. Yaptıkları yanına kar kalacak ama... Elden ne gelir; şu an için kanıtım yok...

Diyelim ki gürültü tamamen bitti -ki bugün çıt çıkmıyor-  beyefendi bizi şikayet edebilir mi? Etti diyelim, zor durumda mı kalırız? Gürültüye şahidimiz var ama sadece bizim arkadaşlarımız. Hukuken ne kadar tarafsız kabul edilir bilmem. Tabi bir de yöneticinin gündüz duyduğu var o kadar. İnanın ruhsal gürültüden olarak çok etkilendik ve tek amacımız nezaketle sorun çözmekti. Bu yüzden sabrettik. Hala inanamıyorum kapılarını çaldığımıza "Gürültü sizden mi geliyor?" diye.

Sanırım bu kadar uzun yazarak ben de dırdır kirliliği yaratmış olabilirm. Affedin...

#4
Gürültü Yapan Komşular ile İlgili Yapılabilecekler veya Gürültünüzden Rahatsız Olduğunu İfade Eden Komşular ile İlişkiler İçin Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap, Videoyu İzleyebilir, Aşağıdaki linkteki konuya bakabilirsiniz.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap


Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

Iyi gunler eve tasinali daha 5 gün oldu tasimanin ertesi günü alt komsum geldi kibarca gürültü yaptigimizi söyledi bizde tabi dikkat ederiz hali yok ayak sesi olabilir dedik ayak ucunda yuruyoruz ama yine gidiyormus 3gun sonra kizimi yolladim saat16:50 civari biraz gürültü olabilir yatak yeri degistirecegiz diye kadinda tatlim cok hoş söylemen ama aksam ve sabah yine gürültü oldu demis olanda çocuklar sabah okul icin hazirlanacaklar cekmece dolap sesiymis çocukları gir cik uyariyorum dikkat edin diye gercekten normal kapa sesinden fazlasi olmamıştır bu arada cocuklarimin biri 15 digeri 12yasinda kiz ve bugün kapiya dayandi tasinali 5 gun ve halilari aksam yazdım ayak sesi olmasin diye neymis inatla topuk üstünde yuruyormusuz abla dikkat ediyoruz ne yapayim ayaklari elimizemi alalim diyorum sen rahatsiz olma diye balkonda oturuyoruz neymis balkonda sandalye surunuyormus gicirtisi gidiyomus keçe yap tamsm daha yeni yerlesiyorum diyom anlamiyo musafirim geldi inatla televizyonun sesi son ses arti altimda degil odalar capraz oturuyoz ne yapayim gelene git diyemem misafirmi gelmicek eve benim cevrem cok diyom saat 23:30 gittiler dikkat edecekmişim saat 19:00dan sonra ses yapmucakmisim gucigin onde gideni ve sen bilirsin cocuklarin yarin sınavları baslicak 3tane müzik setim var acarim son ses ders calimazlar dedi yanlis anlasilmasin lutfen emekli ogretmenmis okumus ama insan olamamis bunla tehdit edilir mi eve bir yıllık senet ve depozito seneti imzaladim ben ne yapmaliyim

#6
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş YapIyi gunler eve tasinali daha 5 gün oldu tasimanin ertesi günü alt komsum geldi kibarca gürültü yaptigimizi söyledi bizde tabi dikkat ederiz hali yok ayak sesi olabilir dedik ayak ucunda yuruyoruz ama yine gidiyormus 3gun sonra kizimi yolladim saat16:50 civari biraz gürültü olabilir yatak yeri degistirecegiz diye kadinda tatlim cok hoş söylemen ama aksam ve sabah yine gürültü oldu demis olanda çocuklar sabah okul icin hazirlanacaklar cekmece dolap sesiymis çocukları gir cik uyariyorum dikkat edin diye gercekten normal kapa sesinden fazlasi olmamıştır bu arada cocuklarimin biri 15 digeri 12yasinda kiz ve bugün kapiya dayandi tasinali 5 gun ve halilari aksam yazdım ayak sesi olmasin diye neymis inatla topuk üstünde yuruyormusuz abla dikkat ediyoruz ne yapayim ayaklari elimizemi alalim diyorum sen rahatsiz olma diye balkonda oturuyoruz neymis balkonda sandalye surunuyormus gicirtisi gidiyomus keçe yap tamsm daha yeni yerlesiyorum diyom anlamiyo musafirim geldi inatla televizyonun sesi son ses arti altimda degil odalar capraz oturuyoz ne yapayim gelene git diyemem misafirmi gelmicek eve benim cevrem cok diyom saat 23:30 gittiler dikkat edecekmişim saat 19:00dan sonra ses yapmucakmisim gucigin onde gideni ve sen bilirsin cocuklarin yarin sınavları baslicak 3tane müzik setim var acarim son ses ders calimazlar dedi yanlis anlasilmasin lutfen emekli ogretmenmis okumus ama insan olamamis bunla tehdit edilir mi eve bir yıllık senet ve depozito seneti imzaladim ben ne yapmaliyim

Gürültü Yapan Komşular ile İlgili Yapılabilecekler veya Gürültünüzden Rahatsız Olduğunu İfade Eden Komşular ile İlişkiler İçin Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap, Videoyu İzleyebilir, Aşağıdaki linkteki konuya bakabilirsiniz.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap


Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı