admin
Fri 25 July 2008, 01:39 pm GMT +0300
Alıntı
ihban
Yeni Üye (Konu Yok)
« Gönderilen: KatMulkiyeti.Com : Temmuz 24, 2008, 12:37:16 am » Alıntı Yanıtla Sil
--------------------------------------------------------------------------------
Selamlar,
Ben 120 dairelik bir sitenin yönetim kurulu üyesiyim.Genel kurulda 3 asil ve 3 yedek üye seçimi yapıldı.Asil üyelern biri taşınma nedeniyle istifa etti.
Yedek üyelerin genel kurulda aldıkları oylar sırası ile
21 oy(kat maliki)
21 oy(kiracı)
18 oy (kiracı)
Kalan 2 yönetim kurulu üyesi genel kurulda alınan oyları dikkate almadan yedeklerden her hangi birini seçebilirmi?En yüksek oyu alanın girmesi gerekiyorsa ve aralarında anlaşamıyorlarsa tercih nasıl yapılmalı.Biri giğeri lehine feragat edebilirmi?
Acilen bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla
İhsan
Yeni Üye (Konu Yok)
« Gönderilen: KatMulkiyeti.Com : Temmuz 24, 2008, 12:37:16 am » Alıntı Yanıtla Sil
--------------------------------------------------------------------------------
Selamlar,
Ben 120 dairelik bir sitenin yönetim kurulu üyesiyim.Genel kurulda 3 asil ve 3 yedek üye seçimi yapıldı.Asil üyelern biri taşınma nedeniyle istifa etti.
Yedek üyelerin genel kurulda aldıkları oylar sırası ile
21 oy(kat maliki)
21 oy(kiracı)
18 oy (kiracı)
Kalan 2 yönetim kurulu üyesi genel kurulda alınan oyları dikkate almadan yedeklerden her hangi birini seçebilirmi?En yüksek oyu alanın girmesi gerekiyorsa ve aralarında anlaşamıyorlarsa tercih nasıl yapılmalı.Biri giğeri lehine feragat edebilirmi?
Acilen bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla
İhsan
Sayın İhsan Bey,
Asıl üyenin istifası yerine yedek üyelerden biri göreve başlayacak.
Eğer yedek üyelerin oy sıralamasını genel kurulda tutanağa geçirmemiş olsa idiniz herhangi biri göreve başlayabilirdi.
Bu durumda yine herhangi bir yedek üye göreve başlayabilir bence.
Ancak yine de itirazlar olabilir. Bu sebeple en yüksek oyu olan kişiye davet yapılması doğru olur.
Siz de en yüksek oyu olan iki kişi olduğuna göre birine davet yapacaksınız. Bir diğeri tabi ki feragat edecek.
Kiracı veya ev sahibi olması ancak yönetim planınızda "kiracılar yönetim kurulu üyesi olamaz veya yönetici seçilemez diye bir ibare yoksa" önemli olmayacaktır. Zaten yedek üye olarak belirlediğinize göre kiracılar için böyle bir mahsur olmadığını anlıyorum.
Önemli olan siz kalan iki üyenin isim konusunda hem fikir olması. Biriniz en yüksek oyu olan üyelerden biri ile sorun yaşıyorsa diğerini davet etmenizde fayda var.
İyi günler,