Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - Yeter Sayı Asansör Tesis Edilmesi, Asansör Kurulması

Adsense kodları

Yeter Sayı Asansör Tesis Edilmesi, Asansör Kurulması

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
fikret geçkili
Thu 10 January 2008, 06:11 pm GMT +0200
Mevcut kat mülkiyetli bir binaya asansör takdırmak için kat maliklerinin hepsininmi yoksa bellibir kısmınınmı onayı gerekir?

Lütfen Sorularınızı İlgili Bölüm Altında ve Başlıklara Sorunuzun İsmini Yönelterek Sorunuz. Admin

admin
Fri 11 January 2008, 03:32 pm GMT +0200
Asansör Yapılması İle İlgili Açıklamam Şudur:

1. Onaylı mimari projede asansör varsa ; ama fiilen yapılmamışsa , kat maliklerinden biri veya birkaçı asansörün yapılmasını istiyorsa;

Konunun kat malikleri kurulu'nda görüşülmesi ve toplantıya katılanların oy çokluğu ile karar verilmesi gerekir.

2. Onaylı mimari projede asansör yoksa ; buna rağmen asansör tesis ilave edilmek isteniyorsa , kat maliklerinden biri veya birkaçı asansörün yapılmasını istiyorsa;

Konunun kat malikleri kurulu'nda görüşülmesi ve bütün kat maliklerinin (toplantıya katılan , katılmayan yani bağımsız bölüm sayısı tamamının) oy çokluğu (pay e paydaş çokluğu) ile karar verilmesi gerekir. ( MKM: Md:42)

Konu Faydalı Yenilik ve İlaveler Olarak adlandırılır.

Asansörün yapılmasına çıkan kat malikleri mahkemeye başvurabilirler. Ancak yukarıdaki esaslara dikkat edilirse , mahkemeye başvuranlar büyük bir ihtimalle davayı kaybedeceklerdir. Devamında yargıtay ise zaten yukaıdaki esaslar uygulanmışsa kararın doğruluğuna hükmedecektir.

kayihan ozcelik
Tue 15 January 2008, 10:16 am GMT +0200
Samimi tesekkurlerimle saygilar...

kapkara
Wed 5 March 2008, 11:09 pm GMT +0200
mevcut asansörlerin yenilenmesi konusunda kat malşklerşnden toplanacak para arsa payınamı göre daire başınamı toplanır.KMK 20-b ye göre arsa payına göre gözüksede bana şahsen çok mantıksız geliyor arsa payı büyük olana asansörü dahamı çok kullanıyor sanki ya tek başına oturuyorsa cevaplarsanız memnun olurum

admin
Mon 10 March 2008, 10:20 am GMT +0200
mevcut asansörlerin yenilenmesi konusunda kat malşklerşnden toplanacak para arsa payınamı göre daire başınamı toplanır.KMK 20-b ye göre arsa payına göre gözüksede bana şahsen çok mantıksız geliyor arsa payı büyük olana asansörü dahamı çok kullanıyor sanki ya tek başına oturuyorsa cevaplarsanız memnun olurum

Önce yönetim planınıza bakınız. Orada ne yazıyorsa o uygulanır. (Yani asansör marafları ya da tüm masraflar için arsa payı/bağımsız bölüm sayısı gibi ibareler var mı?)

Böyle bir bilgi mevcut değilse arsa payına göre toplanır.

İlgili kanun maddesini doğru yorumladığınız için neden -sonuç açıklaması yapmıyorum.