neromer
Wed 13 October 2010, 01:46 am GMT +0300
6 yıl önce kooperatiften almış olduğum müstakil evimin bu sene yan tarafıma gelen komşular! sayesinde yolunun olmadığını öğrendim.Daha önce anayoldan patika yol vardı ve onu kullanıyordum.Yeni gelen komşum patika yolu kaldırarak ve dışarıya çıkma yaparak yolumu kapattı.Sitemiz 2008 yılında kat mülkiyetine geçerek ferdi tapu verdi,halen feshedilmedi,yönetim kurulu tarafından yönetiliyor.Bulunduğum parselde 45 konut var,arsa payım 40/1800.Yönetim tarafından karar çıkartılarak komşum tarafından kaldırılan patika yolun yerine evime ulaşım için bir metrelik parke taşıyla yol yapıldı.Komşularım ortak alan olan (kendilerinin bahçesi olduğunu savunuyorlar) yerden geçişimi engellemek için mahkemeye başvurmuş.Yönetim planı ve vaziyet planına göre yolum, evimin giriş kapısına değil,arka tarafa bakmaktaymış,(20 yıl önce yapılan projede ön yol daha yakın olduğu halde,arkadan dolanan ve uzak yolu belirlemişler)Pratikte bu yolu kullanmam mümkün değil.Belediyeden kapı numaramı da değiştirtip,ön yola bağlattırdım.Bu durumda ortak alana elatmanın önlenmesi diyerek mahkeme açılmış ve yolun tarafımdan yapıldığı beyan edilmiş.Yönetim tarafından karar çıkartılarak yaptırılan yolun akibeti hakkında bilgi almam mümkün müdür? Bu konuda çok sıkıntı yaşadım,hiçbir fikir sahibi olmadığım için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum,yardımlarınızı rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler...