Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - TOPLU YAPI GERÇEKTEN NEDİR NASIL TANIMLANIR

Adsense kodları

TOPLU YAPI GERÇEKTEN NEDİR NASIL TANIMLANIR

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
f_doruk
Thu 24 December 2009, 04:03 pm GMT +0200
Sn. Admin,
Toplu yapı kavramıyla ilgili farklı görüşler ortaya çıkmaktadır. Her tapu müdürlüğü farklı görüşlerdedir. Toplu yapı nedir kafalar tamamen karıştı. Ayrı parsellerde kurulu, vaziyet planı bir, ancak tapuda kayıtlı hiç bir ortak alanı olmayan parseller toplu yapı olarak tanımlanabilirmi? Yasal bir şekilde yapılmayan, örneğin kaçak alt yapı ortak alan olarak kabul edilebilir mi? Tapuda ortak alanı olmayan yerlerin ortak yönetiminden bahsedilebilirmi? Sanırım Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün bile kafası karıştı.
Bu konuda bir yargı kararı varmıdır?
Kısacası tapuda ve gerçekte ortak alanı, sosyal tesisi olmayan, ancak vaziyet planı bir olan siteler toplu yapı olabilir mi? Bu konudaki cevabınızı merakla bekliyorum.
Saygılarımla

ismaimetinkaya
Mon 6 February 2012, 08:54 pm GMT +0200
kooperatifce yapılan 159 müstakil dublex villaların tapuları dağıtılmıs ancak ortak kullanım parselleri  kooeratif üzerinde tapulu yazlık siteyiz.Yedi yıldır yapı kooperatifi yönetimince yönetiliyoruz.Toplu yapı yönetimine gecmek site yönetii kurmak için neyi nasıl yapmalıyız.Yönetim planı hazrlasak tummalikleri toplayıp imzalatmamız cok zor.Pratik bir bşka yol önerirmisiniz?Çogunluk imzalasa olur mu ?İlle de noterdenmi  vekaletlazım?

ismaimetinkaya
Mon 6 February 2012, 09:48 pm GMT +0200
vaziyet planı ve yönetim planı iletapuda katmülkiyeti tesciliyapılırmı?Kooperatifimiz genel kurul kararıyla medhallerin tahsisini yapmadan da site yönetmi kurabilirmiyiz?Verecenz cevaplar ve yol gösteren açıklamanıza cok ihtyacımız varŞimdiden teşekkürler