Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - TADİLAT PROJELİ DEĞİŞİKLİK

Adsense kodları

TADİLAT PROJELİ DEĞİŞİKLİK

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
AHMET37
Tue 14 September 2010, 09:23 am GMT +0300
Arkadaşlar ben yeni üyeniz yardımlarınızı bekliyoryum.Sitemizin yöneticisiyim.Konumu kısaca özetleyecek olursam Binamızın inşaat ruhsatı 2006 da alınmış müteahhit üzerine.Kat irtifakına geçilmiş dört adet mal sahibi üzerine.Benim bildiğim kadarıyla kat karşılığı inşaat sözleşmesi olduğu için kat irtifakı aşamasında müteahhide düşen bağımsız bölümler müteahhit adına diğerleride mal sahiplerine adına olması gerekirdi.Durum böyle iken mal sahipleri kendilerini güvencede tutmak için tamamını kendi adlarına yapmışlar.kırk daire 2 dükkan(62 m2) olarak tapuda kat irtifakı oluşmuş.2007 de dairelerin bır kısmı yapı ortaklarına satış yoluyla verilmiş.İnşaat ruhsatı müteahhit adına olduğu için 2008 yılında müteahhit proje tadilatına gitmiş ve dükkanları 95 m2 ye çıkartmış.Belediye kat maliki değişikliği olup olmadığını aramamış bu şekilde onay vermiş.Şimdi dükkanlar tapuda proje üzeri 62 m2 belediyede 95 m2 olarak görünüyor.Yönetici olarak belediyeye müracaat ettim.Kat irtifakı sahiplerinin izni olmadan değişiklik yapamazsınız diye ama ne çare yapılan iş uygun mahkemeye gidin diyorlar.Yapılan işlemler doğrumudur yanlışmıdır bilgi verir beni yönlendirirseniz memnun olurum.Saygılar,