Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - SİTELERE YENİ MODEL

Adsense kodları

SİTELERE YENİ MODEL

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
admin
Tue 25 December 2007, 03:16 pm GMT +0200
Kat mülkiyeti ilk kez büyük siteler ile ilgili hükümler eklendi. Ankara Eryaman gibi parseller üzerine kurulmuş büyük sitelerde yılda bir yönetim seçimi büyük sıkıntı yaratıyordu. Site büyük olduğu için bir yıl içinde yönetimi belirlemek mümkün olmuyordu. Yasa ile birlikte bu sıkıntı da ortadan kalktı. Büyük sitelerde iki yılda bir site yönetimlerinin seçilmesine olanak tanındı.
Öncelikli olarak toplu yapılardan neyin kastedildiği tanımlandı, kat irtifakının nasıl kurulacağının çerçevesi çizildi.
Sitelerde, parsel ve parsellerdeki birden çok bağımsız bölümü kapsayan ana yapıda ortak yerleri bulunan blok yapıların her biri, kendi sorunlarına ve yalnız o bloğa ait ortak yerlere ilişkin olarak, o blokta bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetilecek.
Toplu yapı kapsamındaki ortak yapı, yer ve tesisler, bu kapsamda yer alan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan toplu yapı kat malikleri kurulunca yönetilecek.
Sitelerde tek bir yönetim planı yapılacak. Yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlayacak. Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tamsayısının beşte dördünün oyu aranacak.
Toplu yapı kapsamındaki belli bir yapıya veya yapıların sadece birkaçındaki kat maliklerinin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş ortak yer ve tesislere ilişkin ortak giderler o yapılardaki kat malikleri tarafından; bütün bağımsız bölümlerin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş tesis ve yerlere ilişkin ortak giderler ise bütün kat malikleri tarafından karşılanacak.

Hasan ÖZ
Mon 18 August 2008, 02:23 pm GMT +0300
Selamlar foruma yeni üye oldum.Şunu öğrenmek istiyorum.yazlık sahil sitelerinde durum nedir.Bizim yazlık sitesi 6 parsel 3 parselde ayrı ayrı yazlıklar var.3 parseldede ortak kullanım.Yönetim planı 3 e bölünmüş parsel parsel yani tapuya gittim yönetim planını istiyorum dedim tapumu istediler bana sadece bizizm parselde oturanlara ait bi yönetim planını verdi.şu an ancak çatı yönetimi var tek başkan seçilmekteydi.yeni yazsayla bu durum yanlış olmalı.Her parseldekiler kendi temsilcilerini seçmeli gibi anladım.