Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - Ortak Arsada Eşit Olmayan Kat Mülkiyeti

Adsense kodları

Ortak Arsada Eşit Olmayan Kat Mülkiyeti

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
micapoh
Sun 22 February 2009, 07:08 pm GMT +0200
Yarısına sahip olduğum arsanın zemin katına ortağım depo garaj yaptı,1.katına  o ev yaptı.2.kata ise ben ev yaptım 3.katın kat irtifakı tapuda onun üstüne olduğu için o ev yaptı.4.katın irtifakı benim üzerime ancak 99 depreminden sonraya kaldığı için izin verilmiyor.Güçlendirme yapmadığımız için benim hakkım iptal edilecek.Şu an kat mülkiyetine geçiyoruz.Ancak hem zemin kat hem benden fazla yaptırdığı kat için ne gibi hakkım doğar,ondan arsa payı almalımıyım yada nasıl bir çözüm aramalıyız?ortak arsada onun 3 benim 1 bağımsız bölümüm olacak?
Arsa payı üzerinden mi yoksa bina değeri üzerinden mi anlaşmalıyı?z

akçadağ
Mon 16 March 2009, 10:29 am GMT +0200
merhaba, evimin bahçesi eğimli. Düzeltmek için istinad duvarı yapmam gerek bunun için komşudan izin almam gerekirmi?  İstinad duvarı onun bahçe sınırından bir metre içeride olacak.

admin
Sat 9 May 2009, 07:36 pm GMT +0300
Yarısına sahip olduğum arsanın zemin katına ortağım depo garaj yaptı,1.katına  o ev yaptı.2.kata ise ben ev yaptım 3.katın kat irtifakı tapuda onun üstüne olduğu için o ev yaptı.4.katın irtifakı benim üzerime ancak 99 depreminden sonraya kaldığı için izin verilmiyor.Güçlendirme yapmadığımız için benim hakkım iptal edilecek.Şu an kat mülkiyetine geçiyoruz.Ancak hem zemin kat hem benden fazla yaptırdığı kat için ne gibi hakkım doğar,ondan arsa payı almalımıyım yada nasıl bir çözüm aramalıyız?ortak arsada onun 3 benim 1 bağımsız bölümüm olacak?
Arsa payı üzerinden mi yoksa bina değeri üzerinden mi anlaşmalıyı?z

Garaj ortak alan olacak. 2 bağımsız bölüm ortağınızın ,bir bağımsız bölüm sizin olacak. Arsa payı 3'e bölünen bir rakam ile oluşturulacak.

admin
Sat 9 May 2009, 07:37 pm GMT +0300
merhaba, evimin bahçesi eğimli. Düzeltmek için istinad duvarı yapmam gerek bunun için komşudan izin almam gerekirmi?  İstinad duvarı onun bahçe sınırından bir metre içeride olacak.

Arsa paylı olarak mı sahipsiniz!
Eğer öyle ise duvar için komşudan değil, malikler kurulndan izin almanız lazım.
Kendi arsanız tek parsel ise o halde komşudan izin almaya gerek yoktur. Bu durumda belediyeye bildirim yapacaksınız.