admin
Fri 9 July 2010, 06:51 pm GMT +0300
Merhabalar,
Dairemi satın alırken alt katı benim kata eklenti olarak birlikte satın aldım. Planda alt kat daireme eklenti kömürlük görünüyor ama bina yapılırken orasınıda mesken olarak yapilmis suan içinde kiracım oturuyor. Fakat tapumda sadece dairem belirtilmiş bana ait olan dairemin hemen altındaki eklenti kömürlük tapumda gorulmuyor. Henuz yapı kullanma iznini almadım almak için islemlerimi baslattım. Sorum su alt katta ki dairem eklenti kömürlük gectigi için yapı kullanma izni alabilecekmiyim ve neden tapumda belirtilmemis yarin bunla ilgili sorun yasarmiyim? Tesekkurler.
Öncelikle sayın kuzey biraz sabretmek gerekiyor. Aslında forum içinde hepinizin sorunuzu en az bir kez cevaplanmıştır. Bu sebeple arama yapmak aslında daha hızlı bir yaklaşım olur. Aynı sorulara defalarca cevap vermek bizi de yoruyor.
Öncelikle bu durumun her zaman tapu üzerinde görmeniz mümkün olmayabilir. Önemli olan arsa payının toplam arsa payına doğru olarak yani sizin fiilen kullanım alanlarınıza göre oranlanmasıdır.
Şimdi aşağıda kiracınızın oturduğu yer aslında mesken değildir. Bunu siz de biliyorsunuz. Orası kömürlük olarak onmaylı projede belirtilecek olan ortak alandır. Ancak artık kömürlük ihtiyacı olmadığından sizin bağımsız bölümüze depo veya kömürlük adı altında "eklenti" olarak verilmiştir. Mesken olarak yapılan şey sadece imalatı bir mesken gibi yapılmıştır. Alt kattaki daire kömürlük geçtiği için tabiki yapı kullanma iznini alabileceksiniz.
Sorun bu izni verenlerin orada daire olduğunu görmesi ve farketmesi sonucu yapı kullanma izni vermemesi neticesinde oluşur.
Bu tip hareketler iskan sonrası yapılsa daha sorunsuz olacaktır.
Tapunuzda o kömürlüğün daire olarak belirtilmesi imkansızdır. Orası onaylı projede kömürlüktür. Ve bodrum kat olduğu için emsal haricidir.