Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - Ortak alanda özel yüzme havuzu

Adsense kodları


Ortak alanda özel yüzme havuzu

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
arzuhal
Mon 2 August 2010, 10:43 pm GMT +0300
Merhaba,

Bir yazlıkçı sitesinde yöneticiyim. Sitemizdeki villaların birinde bu villaya ait özel bir yüzme havuzu bulunmaktadır. Yüzme havuzu bakıcılarının yapılan ihtarlara rağmen havuz temizliği sırasındaki atık suyu foseptiğe vermektedirler. Daha doğrusu foseptikteki sıvı seviyesi gözlemleri buna işaret etmektedir. Dolayısıyla bu durum yönetimi ilave foseptik çekimi yaptırtmaya zorlamakta ve site yönetim maliyetini yükseltmektedir. Buna ilaveten bu villanın su tesisatındaki bir arızadan dolayı taze su kaybı olmaktadır (tuvalet klozeti ve musluk arızalarından dolayı) ve bu da fosseptiğe ilave su akıtmaktadır. Yapılan ihtarlara havuz bakıcısı kulak vermemektedir ve yurt dışında olan ev sahibinin de onlara aktardığı talimatlara da uymamaktadır. Bu durumda, yönetim olarak ne yapılabilir ? Yönetici olarak diğer site maliklerinin mali olarak mağduriyetini önlemek için yüzme havuzunu kapatabilirmiyim ? Villadaki su kaçağını bir tesisatçıya tamir ettirip maliyetini ev sahibinden tahsil edebilirmiyim ?

Bu arada, yüzme havuzunun olduğu villa bahçesi ortak bölge olarak sayılmakta (sitedeki bütün villaların bahçeleri tapu da ortak bölge olarak gösterilmiştir) ve bu yüzme havuzu tapuda ayrıca tescil edilmemiştir.

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Arzuhal