Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - GİRİŞ (ZEMİN) KATINDA OTURANLAR ASANSÖR GİDERLERİNE KATILMAK ZORUNDA MIDIR?

Adsense kodları

GİRİŞ (ZEMİN) KATINDA OTURANLAR ASANSÖR GİDERLERİNE KATILMAK ZORUNDA MIDIR?

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
admin
Wed 19 December 2007, 08:56 am GMT +0200
Kat Mülkiyeti Kanunu’na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınılamaz. Ancak bunun aksine hükümler yönetim planına konabilir ve böyle bir hüküm de geçerlidir. Çoğunlukla uygulamada gördüğümüz, bu tür bağımsız kat maliklerinin asansör giderlerinden muaf tutulduğudur. Eğer yönetim planında böyle bir madde yoksa, konuyu bağımsız bölüm malikleri toplantısında gündeme getirerek, yönetim planı değişikliği talep edebilirsiniz. Bu toplantıda adil bir karar alınmazsa, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 33. maddesine göre, açıkça adalet kurallarına aykırı durumun değiştirilmesi ve adil bir hale getirilmesi için, bulunduğunuz yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurabilir, yönetim planındaki hükmün değiştirilmesini talep edebilirsiniz.

ayten
Wed 26 December 2007, 01:13 pm GMT +0200

zemin katda oturanlar asansör parasını 5 lr eksik vereceklermi

ayten
Wed 26 December 2007, 01:24 pm GMT +0200
zemin katda oturanlar asansör parasını eksik vereceklermi yeni yasaya göre

admin
Thu 27 December 2007, 08:09 pm GMT +0200
Ayten Hanım Sakın yanlış anlaşılmasın.

Bu bölümde açıkladığımız ana tema Kat Mülkiyeti Kanununa tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınılamaz.  Yani Asansör giderlerinden zemin katta oturuyor diye ödemekten kaçınamaz.

Ancak bunun aksine hükümler yönetim planına konabilir ve böyle bir hüküm de geçerlidir. Çoğunlukla derken bu tür hükümlerin tersine uygulamalardan en çok gözümüze çarpanı ve  uygulamada gördüğümüz, bu tür bağımsız kat maliklerinin asansör giderlerinden muaf tutulduğudur. Ama tabi muaf tutulamayan binalar muaf tutulanların belkide binlerce katıdır.

Yeni ysada bunun aksine hüküm yok. Yani aynen ödemeye devam. ( Yönetim planında aksine bir hüküm yoksa.)

"Zemin katta oturanlar yönetim planında aksine hüküm yokosa asansör masraflarını ödemeye devam ederler. Ödememekten kaçınamazlar..."