Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - Giriş Katlarda Oturanlar İçin Asansör Aidatı ve Onarım Masrafları

Adsense kodları

Giriş Katlarda Oturanlar İçin Asansör Aidatı ve Onarım Masrafları

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
leyl
Wed 23 January 2008, 10:58 pm GMT +0200
Merhabalar. Ben 6 katlı  24 daireli bir apartmanın  giriş katında  oturmaktayım. Aylık asansör bakım ve elektrik giderlerini 7 yıldır ödemekteyim. Bu ay gelen asansörün lötü kullanımından dolayı yapılacak tamir masrafına katılmak istemiyorum. Googledan taradığımda değişik yazılar okudum , zemin katların asansör parası ödememesi konusunda. Bir yerde de yargıtay içtihad kararından bahsetmiş, birde Abdülkadir Arpacı'nın kitabında bununla ilgili hukuksal yazı, bu konu hakkında bilgisi olan kişi varsa, yazarsa sevinirim.

admin
Thu 24 January 2008, 01:32 pm GMT +0200
Sayın leyl,

Bu Konu Kat Malikleri kanununda çok açıktır.

Madde 20  c bendine göre ;

c) Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz.

Dolayısı ile asansörü kullanmayan giriş kat maliki veya dükkan kat maliki dahi de olsa asansör giderlerine katılmak zorundadır.

Ancak , bu eğer size hakkaniyetle gelmiyosa ve yönetim planınızda bunu belirleyen bir hüküm yoksa, bizim forummuzda bununla ilgili bir çözüm yolu öneriyoruz.

Sözünü ettiğimiz şartlar biraraya gelirse yönetim planının yeniden düzenlenmesi veya diğer kat maliklerininin sizin görüşünüzü kat malikleri kurulunda kabul etmesi gereklidir.

Okumak için tıklayınız....

http://www.katmulkiyeti.com/portal/forum/index.php?topic=166.0