Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - Geçici 3. madde gereği tüm toplu yapı Yönetim planları uyarlanmak zorunda mı?

Adsense kodları

Geçici 3. madde gereği tüm toplu yapı Yönetim planları uyarlanmak zorunda mı?

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
ss1
Sat 2 February 2008, 10:26 pm GMT +0200
yeni kanun değişikliği ile 634 sayılı kanuna eklenen geçici 3. madde aşağıdaki hükmü getirmiştir.
" Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce kurulan toplu yapılara ait yönetim plânları, yürürlük tarihinden itibaren en geç altı ay içinde bu Kanun hükümlerine uyarlanır. Yönetim plânında bu yönde değişiklik yapılması için mevcut kat malikleri kurulunun salt çoğunluğu yeterlidir. Mevcut toplu yapı yönetimleri, yönetim plânı değişip buna göre yönetici seçilene kadar geçici yönetim olarak görevini sürdürür. Toplu yapı yöneticisi seçimi, en geç yönetim plânının değişimini takip eden üç ay içinde yapılır."

öğrenmek istediğim husus ,
1 - yeni kanunun yürürlüğe girmesinden önce kurulmuş tüm toplu yapıların dolayısıyla bunlara ait önceden yapılmış yönetim planlarınında 6 ay içinde kesinlikle uyarlanması mı gerekmektedir , bu mecburimidir ? Zira toplu yapı yönetim planında değiştirilmesi ya da yeni kanuna uyarlanması gereken bir durum olmayabilir.  yani diğer bir ifade ile yıllar önce kurulmuş toplu yapının yıllar önce yapılmış olan yönetim planı yeni kanunun emredici hükümlerine uygun olup aykırı olmayabilir.
Böyle bir durumda da geçici maddeyi dikkate alıp 6 ay içinde o toplu yapıda oturan kat maliklerinin çoğunluğu ile yeniden o yönetim planını kabul etmek mi gerekecek ?

2 - Yoksa geçici madde , yönetim planları yeni kanunun emredici hükümlerine uygun olmayan toplu yapılar için yönetim planlarını yeni kanunun emredici hükümlerine uygun hale getirmeleri için mi konulmuştur.?

Teşekkürler

admin
Sun 3 February 2008, 05:27 pm GMT +0200
BU ARADA KONUYA http://www.katmulkiyeti.com/portal/forum/index.php?topic=368.0 LİNKİNDE DEVAM EDİYORUZ.

Sayın ss1 ,

Konu Hayli Karışmış . Cevabı göremeyebilirsiniz.Bu sebeple sorunuzun üzerinde yanıtlıyorum.[/b]

yeni kanun değişikliği ile 634 sayılı kanuna eklenen geçici 3. madde aşağıdaki hükmü getirmiştir.
" Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce kurulan toplu yapılara ait yönetim plânları, yürürlük tarihinden itibaren en geç altı ay içinde bu Kanun hükümlerine uyarlanır. Yönetim plânında bu yönde değişiklik yapılması için mevcut kat malikleri kurulunun salt çoğunluğu yeterlidir. Mevcut toplu yapı yönetimleri, yönetim plânı değişip buna göre yönetici seçilene kadar geçici yönetim olarak görevini sürdürür. Toplu yapı yöneticisi seçimi, en geç yönetim plânının değişimini takip eden üç ay içinde yapılır."

öğrenmek istediğim husus ,
1 - yeni kanunun yürürlüğe girmesinden önce kurulmuş tüm toplu yapıların dolayısıyla bunlara ait önceden yapılmış yönetim planlarınında 6 ay içinde kesinlikle uyarlanması mı gerekmektedir , bu mecburimidir ? (Mecburi değildir. Yeni Kanunun Değişen maddelerine aykırı olmayan Yönetim Planları için değişiklik gereği yoktur.)  Zira toplu yapı yönetim planında değiştirilmesi ya da yeni kanuna uyarlanması gereken bir durum olmayabilir.  yani diğer bir ifade ile yıllar önce kurulmuş toplu yapının yıllar önce yapılmış olan yönetim planı yeni kanunun emredici hükümlerine uygun olup aykırı olmayabilir.
Böyle bir durumda da geçici maddeyi dikkate alıp 6 ay içinde o toplu yapıda oturan kat maliklerinin çoğunluğu ile yeniden o yönetim planını kabul etmek mi gerekecek ? Eğer Yönetim Planı Değişen Kanunun Amir Hükümlerine Aykırı Değilse Geçici Maddeyi Dikkate Almak Gerekmeyecektir. Yani Yönetim Planı Değişikliği İçin Olağanüstü Genel Kurul Toplanmasına Gerek Yoktur.) Yine deBir Uzmana İncelettirilmesinde Fayda Var.

2 - Yoksa geçici madde , yönetim planları yeni kanunun emredici hükümlerine uygun olmayan toplu yapılar için yönetim planlarını yeni kanunun emredici hükümlerine uygun hale getirmeleri için mi konulmuştur.? Tamamen Doğru Bir Metin. Sizin Bu Cümleniz Üzerine Kesinlikle Bir Ekleme Yapmayayım.

Teşekkürler. Ben de teşekkür ederim.

BU ARADA KONUYA http://www.katmulkiyeti.com/portal/forum/index.php?topic=368.0 LİNKİNDE DEVAM EDİYORUZ.