Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - bizim site toplu yapıyamı girer, emin olamadık

Adsense kodları

bizim site toplu yapıyamı girer, emin olamadık

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
mkmk
Wed 6 October 2010, 03:56 pm GMT +0300
merhaba,

KMK yı baştan sona okudum,
temelde takıldığım nokta şu:
bulunduğumuz site KMK ya göre toplu yapıyamı girer.
sitemiz bir adanın içinde 1 parsele sahip 6 bloktan oluşuyor.
yönetim planını onaylayacağız ama biz toplu yapımıyız bilemiyorum, plana göre değil ama.
hiçbir yerde buna dair bir bilgiye ulaşamadım.
KMk ya göre toplu yapıya uygunda görünüyoruz.
anlamadım bir türlü.

saygılar

av.ecesaka
Tue 22 February 2011, 08:00 pm GMT +0200
634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu 66. maddesine göre, "Toplu yapı, bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış veya yapılacak, alt yapı tesisleri, ortak kullanım yerleri, sosyal tesis ve hizmetler ile bunların yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı birden çok yapıyı ifade eder."

Siteniz 6 bloktan oluştuğuna göre, alt yapı tesisleri, ortak kullanım yerleri ve sair tesis ve hizmetler ile bunların yönetimi bakımından birbirleri ile bağlı ise toplu yapı kapsamında bir yönetim planı oluşturmanız gerekmektedir. Yönetim planı oluştururken çok dikkatli olmalısınız. Çünkü yönetim planı sitenin anayasasıdır. Bu planda boşluklar olması halinde ileride büyük sıkıntılar oluşabilir.