admin
Tue 3 February 2009, 01:59 pm GMT +0200
Bina sağlam değil veya reskli ise ve bu bilirkişi tarafından tespit edilirse bu durumda itirazınızın pek de önemi kalmayacaktır
Bunu biraz acarmisiniz lutfen.
Benim evim 5 katli bir bina ve cok ta saglam 20 yillik bir bina,bu bina bir kooperatif sitesinde,bu siteyle TASYAPI AS ilgileniyor ve bizim binalari yikarak yerlerine 8 katli binalar yapmayi dusunmekteler,tabii kat karsiligiinda ben buna karsi cikiyorum cunki yasli birisiyim ve tasinma ile edegistirme ile ugrasabilecek halim yok,bir sene evvel site yonetimi belediyeden depreme dayaniklilik icin gorus istedi,onlarda binanin yasi dolayisi ile yani yeni deprem yonetmeligindenevvel insa edilmis olmasi dolayisi ile "depreme dayanikli olmadigini dusunuyoruz,ama kesin rapor icin Teknik Unuversiteye basvurunuz "seklinde bir rapor vermisler.
Simdi TASYAPI nin belediye ile iliskileri malum,bu rapora dayanarak benim daireyide yikabilirmi TASYAPI " eger bukarcik bir raporla dogrudan dogruya apartiman yikilabiliyorsaya o zaman "guclendirme" nin ne anlami var,yikilma yerine guclendirme talebinde bulunamazmiyim,bu yapilan islem dolayli yoldan mulkiyet gaspi anlamina gelmiyor mu?
Goruslerinizi bekliyorum,
Saygilarimla,
Yapınızın yıkımı için tek yol, Binanızın hasarlı olduğuna dair bir rapor ortaya çıkmasıdır.
Yoksa huzur içinde oturunuz.
Kaç daire olduğunuzu bilmiyorum ama neticede sizin gibi düşünen başkaları olduğu sürece bir sorun yok.
Taşyapı'nın belediye ile ilgili ilişkilerinden dolayı haksız bir uygulama yapılabileceğini düşünüyorsanız, o halde Belediye'deki İmar Komisyonu kararlarını askı sürelerinde izlemeye alın veya aldırın.
Böyle bir rapor ortaya çıkarsa konu hakkında dava yolu açıktır. Binanız sağlam ise yargı lehinize karar verecektir.
İyi günler dilerim.