Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - Bina Mantolaması (Isı İzolasyon işi) Paylandırması - her alanı herkes ödemek zorunda mı?

Adsense kodları


Bina Mantolaması (Isı İzolasyon işi) Paylandırması - her alanı herkes ödemek zorunda mı?

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
CESURKAN
Tue 12 February 2008, 05:49 pm GMT +0200
bina dış cephe mantolama yapılmakta 1.katların bina çıkıntılarının,alt kısımlarının mantolamasının maliyetini diğer kat malikleri ödemek zorundamıdır?

admin
Thu 14 February 2008, 02:33 pm GMT +0200
CESURKAN 
bina dış cephe mantolama yapılmakta 1.katların bina çıkıntılarının,alt kısımlarının mantolamasının maliyetini diğer kat malikleri ödemek zorundamıdır?


Eğer aşağıdaki açıkalamaya uygun kararlar alınmışsa ve tüm bina mantolaması yapılıyorsa , masraf toplam maliyet üzerinden bölünecektir. Dolayısı ile tanımladığınız alanların metrekaresi ayrı hesaplanmayacaktır. Dolayısı ile tüm maliklere pay edilmelidir.
Bu söylediğim şartlarda EVET. ÖDEMEK ZORUNDADIR.


Dış cephe mantolaması Admin ve örnek yargıtay kararlarına göre "Faydalı Yenilik ve İlaveler" olarak değerlendirilmektedir.
Bununla beraber karar sayısı "kanunda belirlenmiş olan yetersayı hükümleri saklıdır" kuralı geçerli olmak ile beraber toplantıya katılanların değil, tüm kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu niteliği ile alınabilecek bir karardır.

Her ne kadar kendi tecrübelerimiz sonucu mahkeme ve yargıtay kararları ile bazı yatırımlar için toplantıya katılanların toplam sayısı , tüm kat maliklerinin sayısının yarısına ulaşmadığı durumlarda dahi onaylı sonuçlara ulaşılsa  da "toplantıya katılanların oybirliği" sağlandığı ve "itiraz sürelerinin henüz yenilenmeyen kat mülkiyeti kanunu dönemlerinde iyniyet koşulu dışında aşıldığı gerekçesi ile kazandığımız davalar olsa dahi"

ADMIN yine de karar yetersayılarında toplantıya katılanların değil, kat maliklerinin salt çoğunluğunu tavsiye eder.   

Aşağıdaki linkte ayrıntıları bulabileceksiniz.


http://www.katmulkiyeti.com/portal/forum/index.php?topic=299.msg461#msg461