yeşiltepe
Mon 20 April 2009, 09:35 pm GMT +0300
Dış cephe mantolaması Admin ve örnek yargıtay kararlarına göre "Faydalı Yenilik ve İlaveler" olarak değerlendirilmektedir.
Bununla beraber karar sayısı "kanunda belirlenmiş olan yetersayı hükümleri saklıdır" kuralı geçerli olmak ile beraber toplantıya katılanların değil, tüm kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu niteliği ile alınabilecek bir karardır.
Her ne kadar kendi tecrübelerimiz sonucu mahkeme ve yargıtay kararları ile bazı yatırımlar için toplantıya katılanların toplam sayısı , tüm kat maliklerinin sayısının yarısına ulaşmadığı durumlarda dahi onaylı sonuçlara ulaşılsa da "toplantıya katılanların oybirliği" sağlandığı ve "itiraz sürelerinin henüz yenilenmeyen kat mülkiyeti kanunu dönemlerinde iyniyet koşulu dışında aşıldığı gerekçesi ile kazandığımız davalar olsa dahi"
ADMIN yine de karar yetersayılarında toplantıya katılanların değil, kat maliklerinin salt çoğunluğunu tavsiye eder.
Aşağıdaki linkte ayrıntıları bulabileceksiniz.
http://www.katmulkiyeti.com/portal/forum/index.php?topic=299.msg461#msg461Öncelikle zengin içeriğinizden dolayı sitenizi tebrik ediyorumve başarılarınızın devamını diliyorum
Daha önceden sitenizi ziyaret etmiştim artık üye olarak görüşlerinizi öğrenmek istiyorum
19.4.2009 tarihinde 152 dairelik sitemizin olağan genel kurulu yapıldı toplantı 99 kat maliki ile açıldı ancak mantolama ve bunu takip eden aidat için oylama sayısı katılımdan farklılık göstermektedir .
Bu bağlamda siteye mantolama işinin yapılması için :
40 Olumlu 29 olumsuz toplam:69 oy çıkmıştır
Mantolama için ek aidat alınması için de oylama yapılmış burada da :
31 kabul 30 red oyu toplam:61 oy çıkmıştır
sizlerden ricam bu işin yapılabilmesi için sitedeki daire sayısının yarıdan 1 fazlasının burada da geçerli olup olmadığıdır yanıtınız için teşekkür ediyorum...