Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - Bina mantolaması için verilecek karar yeter sayısı

Adsense kodları

Bina mantolaması için verilecek karar yeter sayısı

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
matriyarki
Sat 12 January 2008, 07:25 pm GMT +0200
Merhaba, bina toplantısında mantolama oylanacak, kabul edilebilmesi yada red edilmesi için katılanlar üzerinden mi yoksa daire sayısı üzerinden mi oy çoğunluğu geçerli ?. Binamız 60 daire kabul için kaç oy lazım? Yarınki toplantı için bu bilgi acil lazım yanıtlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler...

rood_43
Sun 13 January 2008, 02:15 pm GMT +0200
toplantıya katılanların oy çokluğu evet veya hayır kabul için yeterli olduguna inanıyorum.katmailileri kanununu okuyunca böyle bir yorumladım

rood_43
Sun 13 January 2008, 02:25 pm GMT +0200
II - Çok masraflı ve lüks olanlar:

Madde 43 - Yapılması arzu edilen yenilik ve ilaveler çok masraflı ise veya yapının özel durumuna göre lüks bir nitelik taşıyorsa veya anagayrimenkulün bütün kat malikleri tarafından kullanılması mutlaka gerekli olan yerlerinde veya geçitlerinde bulunmıyorsa, bunlardan faydalanmak istemiyen kat maliki, gidere katılmak zorunda değildir; bu gibi yenilik ve ilavelerin giderini, onların yapılmasına karar vermiş olan kat malikleri öderler.

Bununla beraber, başlangıçta giderlere katılmıyan kat maliki veya onun külli veya cüzi halefleri yenilik ve ilavelerin yapılması ve korunması giderlerine sonradan, kendi arsa payları oranında katılırlarsa, yapılan lüks yenilik veya ilaveden faydalanma hakkını kazanırlar. bu maddesennasıl yorumlarsın bilemiyorum tartışmaya açık

admin
Tue 15 January 2008, 10:03 am GMT +0200
Dış cephe mantolaması Admin ve örnek yargıtay kararlarına göre "Faydalı Yenilik ve İlaveler" olarak değerlendirilmektedir.
Bununla beraber karar sayısı "kanunda belirlenmiş olan yetersayı hükümleri saklıdır" kuralı geçerli olmak ile beraber toplantıya katılanların değil, tüm kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu niteliği ile alınabilecek bir karardır.

Her ne kadar kendi tecrübelerimiz sonucu mahkeme ve yargıtay kararları ile bazı yatırımlar için toplantıya katılanların toplam sayısı , tüm kat maliklerinin sayısının yarısına ulaşmadığı durumlarda dahi onaylı sonuçlara ulaşılsa  da "toplantıya katılanların oybirliği" sağlandığı ve "itiraz sürelerinin henüz yenilenmeyen kat mülkiyeti kanunu dönemlerinde iyniyet koşulu dışında aşıldığı gerekçesi ile kazandığımız davalar olsa dahi"

ADMIN yine de karar yetersayılarında toplantıya katılanların değil, kat maliklerinin salt çoğunluğunu tavsiye eder.   

Aşağıdaki linkte ayrıntıları bulabileceksiniz.

http://www.katmulkiyeti.com/portal/forum/index.php?topic=299.msg461#msg461

can57
Wed 30 January 2008, 09:16 pm GMT +0200
kat maliklerinin salt çoğunluğu yani 60 dairede 31 daire  kat maliklerinin katılımı şarttır.

admin
Sat 2 February 2008, 09:48 pm GMT +0200
Sn. can57,
Teşekkürler.

çağdaş
Fri 15 February 2008, 12:08 pm GMT +0200
aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. saygılar

yeşiltepe
Mon 20 April 2009, 09:35 pm GMT +0300
Dış cephe mantolaması Admin ve örnek yargıtay kararlarına göre "Faydalı Yenilik ve İlaveler" olarak değerlendirilmektedir.
Bununla beraber karar sayısı "kanunda belirlenmiş olan yetersayı hükümleri saklıdır" kuralı geçerli olmak ile beraber toplantıya katılanların değil, tüm kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu niteliği ile alınabilecek bir karardır.

Her ne kadar kendi tecrübelerimiz sonucu mahkeme ve yargıtay kararları ile bazı yatırımlar için toplantıya katılanların toplam sayısı , tüm kat maliklerinin sayısının yarısına ulaşmadığı durumlarda dahi onaylı sonuçlara ulaşılsa  da "toplantıya katılanların oybirliği" sağlandığı ve "itiraz sürelerinin henüz yenilenmeyen kat mülkiyeti kanunu dönemlerinde iyniyet koşulu dışında aşıldığı gerekçesi ile kazandığımız davalar olsa dahi"

ADMIN yine de karar yetersayılarında toplantıya katılanların değil, kat maliklerinin salt çoğunluğunu tavsiye eder.   

Aşağıdaki linkte ayrıntıları bulabileceksiniz.

http://www.katmulkiyeti.com/portal/forum/index.php?topic=299.msg461#msg461

Öncelikle zengin içeriğinizden dolayı  sitenizi tebrik ediyorumve başarılarınızın devamını diliyorum 

Daha önceden sitenizi ziyaret etmiştim artık üye olarak görüşlerinizi öğrenmek istiyorum

19.4.2009 tarihinde 152 dairelik sitemizin olağan genel kurulu yapıldı toplantı 99 kat maliki ile açıldı ancak mantolama ve bunu takip eden aidat için oylama sayısı katılımdan farklılık göstermektedir .

Bu bağlamda siteye mantolama işinin yapılması için :

40 Olumlu 29 olumsuz toplam:69 oy çıkmıştır

Mantolama için ek aidat alınması için de oylama yapılmış burada da :

31 kabul 30 red oyu toplam:61 oy çıkmıştır

sizlerden ricam bu işin yapılabilmesi için sitedeki daire sayısının yarıdan 1 fazlasının burada da geçerli olup olmadığıdır yanıtınız için teşekkür ediyorum...