Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - Balkon Camlama

Adsense kodları

Balkon Camlama

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
cemkagan
Sat 14 February 2009, 04:38 pm GMT +0200
İyi günler,

6 katlı bir apartmanın 2. Katı ve köşe dairesinde oturmaktayım.
Balkonlarımız çıkma değil gömme şeklinde olup burayı alüminyum doğrama şeklinde değil , açılır kapanır şekilde camlama ile bir düzenleme yapmak istiyoruz.
Forumlardan araştırdığım kadarıyla Danıştayın vermiş olduğu bir takım kararlar bulunmak ile birlikte bizim durumumuz gerek belediye gerekse apartman yönetimi açısından bir paroblem yaratır mı ,apartmanda kendi balkonumdaki bu tüe bir düzenlemeye karşı çıkabilirler mi?

admin
Fri 9 July 2010, 05:01 pm GMT +0300
Danıştayın kararı Belediyeler açısından önem taşır. Danıştay der ki camlama işlemi sabit tesis niteliğinde olmayıp, söz konusu alanda yer kazanımı yoktur.

Ancak sizin için önemli olan Yönetim Planınızdır. Eğer yönetim planınız " açık olan balkonlar camekanla dahi kapatılamaz derse " o halde sorun çıkar. Çünkü mahkemeler yönetim planına ve beldeiyede bulunan onaylı mimari projeye bakarlar. Orada da sözünü ettiğiniz camlama işlenmiş değildir. (Belki ileride yapımcı şirketler bu sorunu sezerek projelerine işleyeceklerdir) - Umut ederim.