Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - BAHÇE KULLANIMI VE ORTAK ALANLARIN KULLANIMIYLA ILGILI YARDIM ISTIYORUM

Adsense kodları

BAHÇE KULLANIMI VE ORTAK ALANLARIN KULLANIMIYLA ILGILI YARDIM ISTIYORUM

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
cekaya1903@hotmail.com
Wed 9 June 2010, 05:31 pm GMT +0300
1)MERHABALAR  BİKAÇ SORUM OLUCAK 48 DAİRELİ 4 BLOKTAN OLUŞAN Bİ SİTEDE OTURUYORUM BAHÇE KATINDAYIM BALKONUMUN ONUNE IKI SANDALYE BIRDE MASA KOYDUM HERKEZINDE OTURMASINA MUSADE EDIYORUM HERHANGI BI TELLE VEYA CITLE CEVIRME YAPMADIM SADECE CIMENLERIN USTUNE KOYDUM YONETICI KALDIRMAMI ISTIYOR BENDE KALDIRMAK ISTEMIYORUM BUNUN ICIN NE YAPABILIRIM

2)SITENIN ORTAK KULLANIM ALANI OLAN ÇARDAKTA YONETICIMIZ İÇKİ İÇİP MANGAL YAPIYOR YAPAMAZSIN DEDIGIMDE BANA BEN ICMEZSEM SIZDE ÇAY BILE ICEMEZSINIZ DIYOR  BUNA KARŞI NASIL BIR YAPTIRIMIMIZ OLABILIR

3)BALKONUMA KATLANIR CAM BALKON DENEN SISTEMDEN YAPTIRDIM SITEDEKI BIRCOK SAKINDE YAPTIRDI YANLIZ BEN BAHCE KATI OLDUGUM ICIN ONUNDEKI FERFORJEYI KALDIRDIM BUNUN BI SAKINCASI VARMIDIR ŞİMDİDEN HERKEZE TEŞEKKURLER

admin
Fri 9 July 2010, 07:04 pm GMT +0300
Aslında bu soruyu ikinci kez cevaplıyorum. İlki son saniyede kazaya uğradı.

Alıntı
MERHABALAR  BİKAÇ SORUM OLUCAK 48 DAİRELİ 4 BLOKTAN OLUŞAN Bİ SİTEDE OTURUYORUM BAHÇE KATINDAYIM BALKONUMUN ONUNE IKI SANDALYE BIRDE MASA KOYDUM HERKEZINDE OTURMASINA MUSADE EDIYORUM HERHANGI BI TELLE VEYA CITLE CEVIRME YAPMADIM SADECE CIMENLERIN USTUNE KOYDUM YONETICI KALDIRMAMI ISTIYOR BENDE KALDIRMAK ISTEMIYORUM BUNUN ICIN NE YAPABILIRIM

Balkonunuzun bahçeye doğru bölümü sizin değildir. Ortak alandır. Eğer yönetim oraya sandalye masa koymanızı istemiyorsa ısrar etmeyin. Başkalarının oturmasına müsade etmenize gerek yok. Herkes oturmak istemeyebilir. Orada o tür malzemelerin bulunmasını istemeyebilir. Haklı da olabilirler.

Alıntı
SITENIN ORTAK KULLANIM ALANI OLAN ÇARDAKTA YONETICIMIZ İÇKİ İÇİP MANGAL YAPIYOR YAPAMAZSIN DEDIGIMDE BANA BEN ICMEZSEM SIZDE ÇAY BILE ICEMEZSINIZ DIYOR  BUNA KARŞI NASIL BIR YAPTIRIMIMIZ OLABILIR

Çardakta içki içip mangal yapılmayacağına dair bir yasak yönetim planınızda bulunmuyor veya herhangi bir genel kurulda yasaklanmadı ise içki içmek ile çay içmek arasında bir fark yoktur. Mangal daha özel bir durum tabi. Dumanı başkalarını rahatsız ediyorsa yönetim planında mangal yapmak yasak denmese de veya bir genel kurulda bu hususlar nitelikli çoğunluk ile yasaklanmadı ise bile şikayet edilebilir.

Alıntı
BALKONUMA KATLANIR CAM BALKON DENEN SISTEMDEN YAPTIRDIM SITEDEKI BIRCOK SAKINDE YAPTIRDI YANLIZ BEN BAHCE KATI OLDUGUM ICIN ONUNDEKI FERFORJEYI KALDIRDIM BUNUN BI SAKINCASI VARMIDIR ŞİMDİDEN HERKEZE TEŞEKKURLER

Katlanılabilir camlama tekniği danıştaya göre yer kazanımına hükmetmese de (ki belediyeler açısından anlam taşır) eğer yönetim planınızda "camekanlama dahil açık balkonlar cam ile kapatılamaz diyorsa" o halde yapılmamalıdır. Başkalarının yapması da bir anlam taşımaz. Eğer yönetim planınızda böyle bir yasak yoksa o halde yapılabilir.
Eğer sorununuz daha çok balkon demirinin (perforje olarak örneğin 120 cm bel seviyesine kadar gelen balkon korkuluğu) kaldırlmasına yönelik ise. Bu demir her ne kadar üst katlar için emniyet amaçlı olarak konmuşsa da , yapıda bir örnek teşkil etmesi ve balkon kısmının sınırlandırılması açısından giriş katlara veya bahçe kotu ile sıfır olan teras balkonlara da konulur. Eğer bunun kaldırılamayacağına dair yönetim planında bir ibare varsa (şu da olabilir ibarede perforje geçmez ama şu olur giriş katların kendi alanları dışını kullanamayacakları hükme bağlanmıştır vs...) yada eskiden 3 cephe fotoğraf verirdik kat mülkiyeti için işte o fotoğraflarda resmi varsa ya da belediyedeki onaylı projede anayapının dış görünümüne ait bir proje veya siluet varsa ve orada perforje demir balkonunuzda görülüyorsa o halde kaldırmanız yanlış olur, şikayet halinde mahkeme eski hale getirmenize karar verebilir.

İyi günler dilerim.

45063491
Wed 29 September 2010, 11:27 am GMT +0300
binamızın altı dükkan ve bu dükkan sahibi eşyalarını yaymakta yönetim olarak yapmamız gerekenler nelerdir

admin
Thu 30 September 2010, 06:03 pm GMT +0300
binamızın altı dükkan ve bu dükkan sahibi eşyalarını yaymakta yönetim olarak yapmamız gerekenler nelerdir

Sorunuzu cevaplayacağım ancak daha açıklayıcı bilgiler içermesi gerekiyor.
Örneğin eğer binanın önünde yol veya cadde varsa ve dükkanın yayıldığı yer kaldırım ise bu durumda belediyeye başvurmanız gerekir.

Yok eğer binanın kapalı alanında örneğinm koridora yayılıyorsa , kaldırmasını talep edeceksiniz. Kaldırmaz ise bir noter ihtarı çekecek ve şu tarihe kadar kaldırmasını isteyeceksiniz, ihtarda o tarihe kadar kaldırılmaz ise eğer varsa depo gibi bir alan yönetim tarafından oraya kadırılacağını ve masraflarını ilgili dükkan sahibine yansıtacağınızı eğer böyle bir alan yok ise mahkemeye vereceğinizi söyleyeceksiniz.

Yok eğer yayıldığı alan binanın bahçe duvarı ile çevrili bahçesi ise ve oraya yayılıyorsa , kaldırmasını talep edeceksiniz. Kaldırmaz ise bir noter ihtarı çekecek ve şu tarihe kadar kaldırmasını isteyeceksiniz, ihtarda o tarihe kadar kaldırılmaz ise eğer varsa depo gibi bir alan yönetim tarafından oraya kadırılacağını ve masraflarını ilgili dükkan sahibine yansıtacağınızı eğer böyle bir alan yok ise mahkemeye vereceğinizi söyleyeceksiniz.

karpek
Wed 8 February 2012, 03:03 pm GMT +0200
Merhaba
Bir bahçe katı daireyi özellikle geniş bahçesinden faydalanabilmek için kiralamak istiyorum.  İki kedim var. Bahçeli bu evi, kedilerim yazın evin bahçesinde dolaşsınlar ben de  bir sandalye masa ya da çimlere bir kilim serip kitap okuyabileyim diye istiyorum.  Daire zemin katın altında, kapıcı dairesinin yanında bulunmaktadır. Bahçeye  yalnızca benim evimin içinden geçilerek çıkılabiliyor.  Benim evimin içinden geçilerek dışarıda küçük bir beton boşluğa çıkılıyor,  o beton boşluğun yanından da asıl güzel bahçeye  çıkan merdivenler var. Apartmanın o bahçeye benim evimin içinden geçilmesi dışında  başka çıkışı bulunmamaktadır.  Ben bahçeye bakarken ve kapıcıyla konuşurken, bir  apartman sakini balkondan seslenip bahçenin tüm apartmanın ortak malı olduğunu, bahçıvan getirterek bahçeye baktırdıklarını ve sadece seyretmek için olduğunu söyledi.  Bahçeye çıkamayacağımı ve oturamayacağımı söyledi.  Diğer katlar balkon ve pencerelerinden bahçeyi seyredebiliyor.  Bahçeyi zemin altında oturacağımdan seyretme şansım da yok. Bu durumda bahçenin kullanımı ile haklarım nelerdir? Teşekkürler...