Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - apartman yönetiminin keyfi kararları

Adsense kodları

apartman yönetiminin keyfi kararları

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
okanhulya
Sun 12 July 2009, 12:30 am GMT +0300
Merhabalar,

Öncelikle yeni üye olduğum için siteyi kullanmamda eğer bir kusurum varsa şimdiden özür dileyerek bana birkaç noktada yardımcı olmanızı rica ederim.

soru 1:
Apartmanımızın ortak alanında yer alan otoparkın kullanılmayan bir köşesine 8 senedir koyduğum motosikletime apartman bahçesinde beslenen kedilerin motora zarar vermesi üzerine geçen hafta kapalı sacdan bir muhafaza yaptım.Fakat yönetici bunun 3 gün içinde kaldırılmasını, kaldırılmadığı takdirde hukuki ve maddi masraflar tarafıma ait olmak üzere aparttman yönetimi tarafından kaldırılacağına dair yönetici, yönetci yardımcısı ve denetci imzalı bir yazı gönderdi.Bu durumda, bu muhafazayı arabası olmayan bir komşumuzun otopark alanına çekmeye karar verdim. Yönetici, "bu araç değil buraya da koyamassın, apartman sakinleri istemiyor" diyerek buradan da kaldırtabilir mi.

soru 2:
Geçen sene apartman kapıcısının dairesi yine aynı yönetim tarafından hiç bir yasal izin alınmadan tamamen usulsüz ortak kullanım alanlarından yer katılarak  büyütüldü.Bu konuyu Kadıköy Belediyesi ile görüştüğümde ,"para cezası gelir ve yapılan yer yıkılır" yanıtı geldi.Geçen sene kat malikleri yönetimi toplantısına katılamadığım için bu kararın karar defterine işlenip işlenmediği konusunu bilmiyorum.(Ayrıca, kararların toplantıya katılmayan kat maliklerine tebliğ edilmesi zorunluluğu  var mıdır?)Bu uygulamanın kararı alınmış olsa yönetici ilgili mercilerden yasal izinleri almış olması gerekmez miydi.Vekil olarak tayin ettiğimiz yönetici sıfatı taşıyan bu kişi apartmanda kaçak yapı yaptırtıp, gelebilecek bir cezayı diğer kat sakinlerine yükleyebilir mi, usulsüzce yaptırdığı bu işin bedelini kendi mi ödemeli.

Soru 3 :
Toplantıda apartman bahçesine çardak yapılması kararı alınmış,yapılacak olan çardak hk. en ufak bir bilgilendirme yapmadan para toplamaya başladılar. Ben de çok masraflı ve lüks uygulama kapsamına giren bu uygulamanın eşit olarak bölünmüş masrafına katılmayacağımı beyan ettim.Kanunen haklı mıyım?
Yapılması düşünülen yer apartmanımız bahçesinde bulunan trafo binasına tam 1.5 metre mesafede.49 yıllığına apartmanımızdan kiralanan bu trafonun hemen bitişiğine insanların oturacağı bir çardağın yapılmasına izin verir mi? Ben şahsen bu sorumluluğa girmeyeceğini düşünüyorum.

Saygılarımla
Okan Gürer-0555 485 07 79   

ayhanguven
Wed 1 February 2012, 08:15 pm GMT +0200
sitemi 30adet ikiz  dublek villadan oluşuyor siteye   bekci kulubesi  yapımı için nereden kimlerden izin almamız ve neler yapmamız gerekiyor