Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - apartman aidatları hakkında

Adsense kodları


apartman aidatları hakkında

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
hakyilmaz
Sun 16 December 2007, 06:53 pm GMT +0200
merhaba. 24 daire 2 bloktan oluşan 48 daireli bir sitede oturuyorum. şu anda her blokta 5 daire dolu. hepsi daire sahibi. geri kalan 38 dairenin 10 tanesi arsa sahibine ait.(mütahittle o şekilde anlaşmış). 28 daire ise mütahite ait. sitenin giderleri için 50 ytl toplanıyor. bu aidatı 10 daire sahibi olan kişi vermiyor. mütahit ise kapıcı ücretini karşılıyor. acaba bu aidatları alabilirmiyiz. kanunen böyle bir hakkımız var mı. ayrıca güvenlikte tutmak istediğimizden aidatı 100 ytl yapmak istiyoruz. buna da hakkımız varmı??
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

admin
Tue 18 December 2007, 01:41 pm GMT +0200
Sayın Hakyılmaz,

Arsa sahibi oraların hala sahibi olduğunu sanıyor anladığım.

Sizin sorununuz daha henüz çok yeni bir yapıda oturmaya başlamışsınız. Bu geçici sorunlar müteahhid daireleri sattıkça bitecek.

Aslında cevaplarınız çok ancak yeterli bilgiye sahip değilim. Aşağıda yazdığım anahtar koşulları halinde geçerlidir.

Hiç genel kurul yapılmamış ve yönetim teşkil edilmemiş ise, yönetim planınızı tapudan veya müteahhitten alın. Yönetim planında belirtilen unsurlara göre ve ilgili tarihte siz 10 kat maliki olarak genel kurula çağrı yapın. Yanlız müteahhitle birlikte hareket edin. Çünkü onu sayıca çoğunluğu var. Eğer yönetim planında genel kurulun tarihi yoksa önümüzdeki Ocak ayı içinde gerçekleştirin. İstediğiniz bir bütçeyi hazırlayarak toplantı çağrısı ile birlikte tüm maliklere, müteahhide ve arsa sahibi olan 10 daireye gönderin. genel kurulu usulüne uygun yapın ve yeni yönetimi teşkil edin. Bu tarihten itibaren arsa sahibi eğer 10 dairenin aidatlarını ödemez ise kanuna uygun olarak icra takibi yapabilirsiniz.

Bu arda müteahhit belli ücretleri yani kapıcı ücretinin tamamını karşılıyorsa bu yanlış ancak henüz satışları az olduğu için sizlere bir masraf yaratmak istemiyor olabilir. Herkes kapıcı ücreti dahil kendi payına düşeni ödemeli. Böyle keyfi bir şekilde henüz masraflar karşılandığına göre yönetim teşkil edilmemiş ve genel kurul yapılmamış.

İşte bu durumda arsa sahibi kişinin 10 dairesine aidat ödemedi diye yapacak çok şeyiniz yok. Siz kat maliklerinden biri dava dahi açsa ortada ne onaylı bir bütçe ne de bir yönetim kurulu var. Davayı şu aşamada kaybedersiniz. Müteahhide bu sorunları yazdığımız gibi anlatın. Genel kurul yapılması ve yönetim teşkil edilmesi için sizlere yardımcı olacaktır.

İyi günler dilerim.

mercankent1
Fri 4 January 2008, 11:44 pm GMT +0200
aidat ödemeyen kat maliki hakkında noterden ihtarname çekildiği takdirde noter masraflarını ödemesi aidat ödemeyen kat malikine ait midir?

admin
Sun 6 January 2008, 03:51 am GMT +0200
Hayır . Noterden ihtarname çekilmesi masrafları yönetime aittir. Sulh davası açıldıktan sonra mahkeme, avukatlık ve dosya masrafları eğer borçlu kat maliki davayı kaybederse , aidatını ödemeyen kat malikine ait olacaktır.