Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu - Alt kat komşumun Gürültü Şikayeti

Adsense kodları

Alt kat komşumun Gürültü Şikayeti

Smf Seo Versiyon Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman, Site Uydu Kent Yönetimi ve Yöneticiliği - KatMulkiyeti.Com Forumu, -- Seo entegre sistem.

Array
yzb
Fri 2 July 2010, 04:49 am GMT +0300
İyi günler, Kusura bakmayın bir konuda danışmak istiyorum.
Şu anda oturduğum konuta taşınalı daha 20 gün oldu. Başka bir şehirden taşındığım için, ailemi orada bırakıp önce kendim gelip evi tuttum. 36 saat sonra daha taşındığım günün hemen ertesi günü alt katta yalnız yaşayan hanımefendi, yan komşuma (aynı zamanda kendi evsahibi oluyor) benim hakkımda şikayette bulunmuş.
1. Yürürken ayak seslerim geliyormuş,
2. Telefonla konuşma seslerimi duyuyormuş (haklı olabilir bu konuda çünkü ailem diğer şehirde tehditte idi ve ben acil çözüm arıyordum sağı solu arayarak)
3. Çocuklarım koşuşturup gürültü yapıyorlarmış (-ki çocuklarım o anda evi bırakın şehre bile gelmemişti. Çocuk gürültüleri o an benim bir üst komşumdaki misafirlerden kaynaklanıyordu)
Ben bunlara cevap olarak "Allah yardım etsin, bizim çocuklar gelirse artık ne olur?" diye endişelenmeye başladım ve "hanımefendiye iletin ailem burda yok, onlar gelince önce bir hoşgeldine gelsin veya biz gidip elini öpelim, durumu konuşalım" dedim.
Çocuklar gelir gelmez gelmez ilk söylediğim alt katta yaşlı bir kadın var biraz dikkat edin,  Apartman izolasyonu çok kötü bilgin olsun diye hanımı da ikaz ettim.
Ve inanın 20 günden sonra her yaptığımız faaliyete dikkat ettik. Akşam 8den sonra hiç bir faaliyet yapmadık. Kadın daha yerleşmeden bizi psikolojik olarak bu yönde baskı altına almış..
Ancak! Bu gün tekrar yan komşum beni çay için evine davet etti. Gittiğimde yüzünü ilk kez gördüğüm bu bayanı hem kirasını ödemek hem de benimle konuşmak üzere o evde  hazır buldum. Neyse, sıkıntınız nedir sorunca bana: "beyefendi siz adım atarken adımlarınıza hiç dikkat ediyormusunuz dedi?" Ben şaşkınlıkla noldu dedim? Hiçbirşeyden değil de, Benim yürüme seslerimden rahatsız oluyormuş.. Kadına bir şeyler anlatmaya fırsat bulamadan yaşlılığını da kullanarak lafları boğazıma dizmeye devam etti. Şikayeti buymuş. Yan komşum da evin izalosyonu çok kötü biz bile yukardakinin ayak seslerini duyuyoruz demesine rağmen bana biraz daha yumuşak yüürüyün dedi. Önce sinirlendim terslendim ama sonra "tamam özür dilerim, dikkat edeceğim" dedim. Şu an gecenin 4 ü ve ben üzüntüden uyuyamıyorum. Hatta üst kattakilerinin de ayak sesleri geliyor şimdi. Binanın yapısı bu.. 10 yıl çok katlılıarda oturdum böyle problemle ilk kez karşılaşıyorum.
Ben binalarda gürültü sınırlarını iyi bilir ve dikkat ederim. Ancak 37 yaşımda yürüyüşümü nasıl düzelteceğimm bilemiyorum. 2 yıldır mayını düşünerek adım atıyordum, şimdi alt kattaki komşu korkusuyla adım atamıyorum. Her attığım adımda aklıma geliyor. ve biliyorum bu sese bile rahtsız olan yarın çocuklarıma hatta hanıma bile laf söylemeye başlayacak.
Diğer komşuların anlattığına göre, kadın sese aşırı duyarlı ve saplantılı. Daha önceki evinde aynı sorunlar çıkmış ve bu sebeple   3 ay önce buraya taşınmış.
Kadında dinleme özelliği yok, kibirli ve tahammül sınırı yok.
Kadın bizi psikolojik olarak taciz etmektedir.
DESİBEL SINIRLARINI iyi bilirim. Ancak bu gün özellikle denedim ayaklarımı gayet normal atıyorum.. Bunun sınırı nedir.? Şu an klavye sesinden bile taciz edilecem diye korkuyorum. Lütfen yardım.Bu konuda hukuki olarak ÜST KAT KOMUŞUNUN HAKLARI NELERDİR? veya BENİM YAPACAĞIM YAPICI YAKLAŞIM NE OLABİLİR:? Aynı şekilde davranırsa bu kez alttan alamayacam...

admin
Mon 19 July 2010, 06:10 pm GMT +0300
Sayın yüzbaşım,

Öncelikle malesef bir yaşlı kadın , 100 lerce teröristin yapamayacağı propagandayı yapar. Bu BİR!
Ancak her konuda çok konuştuğu için kimse ciddiye almaz . Bu İKİ!

Sizler lojman vs. derken komşuluk hakları vs. konularında fazla hassaslaşmış olabilirsiniz. Bu sebeple sizleri üzmesine izin vermeyin.
Siz değil kim gelirse gelsin aynı şikayet olacak idi.

Bu husus daha önce bu forumda çeşitli konularda anlatıldı.
Aşağıdaki linkleri veriyorum konunun detayını orada bulabilirsiniz.

Ancak kısaca özetlemeliyim.

1. Başkalarını rahatsız etme konusu KMK. Md 18 ve Md 19 dadır.
2. Rahatsızlık subjektif bir kavramdır. Kimin neden rahatsız olacağına rahatsız eden dahi karar veremez. Bu sebeple rahatsızlığın bir ölçüsü yoktur.
3. Konu sulh mahkemesine gittiğinde büyük ihtimalle binanın sesi ileten yapısı (ki zıplayın titreşim de verecektir) bilirkişi tarafından dikkate alınır.
4. Bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok. Akşam 22:00'ye kadar tüm sesleri çekmek zorundadırlar. Ki Gürültü Kontrol Yönetmeliği aşağıdaki linklerde vardır. Siz teknik olarak o yönetmelikte belirtilen sesleri iyi niyet dahilinde ÇIKARTAMAZSINIZ!

Şimdi bu konuda diğer yorumlarımın linkini vereyim.

Ev inşallah kiralıktır. Ve yüzbaşı iseniz daha bir kaç şehir gezeceksiniz.
Biz de "ev alma komşu al" derler.

Artık pek komuşuluk yok. İnanın sadece şikayet var. Aynı yaşlı kadın benim üstümde oturuyor! Ve benim yasal panjurumdan şikayetçi, kıracağım diyor! Aşağıyı göremiyormuş ve yağmurda sesten uyuyamıyormuş!

Kendisi bir kaç kez eşimi taciz edince noterden bizi rahatsız ettiğine ve şikayetlerinin tacize vardığına kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağıma dair bir ihtarname gönderdim.

Sustu şimdi "GIKI ÇIKMIYOR!"

:)

Alt Komşunun enstrüman sesinden şikayetçi olması-Gürültü
http://www.katmulkiyeti.com/portal/forum/index.php?topic=768.0

Koşu Bandı Aldım. Komşum Gürültüden Şikayetçi .Tahammül ve hoşgörü sınırı nedir
http://www.katmulkiyeti.com/portal/forum/index.php?topic=496.0

Gürültü Yapan (Rahatsızlık Veren) Sakinler ve Yapılabilecekler.
http://www.katmulkiyeti.com/portal/forum/index.php?topic=351.0

GÜRÜLTÜ KONTROL YÖNETMELİĞİ
http://www.katmulkiyeti.com/portal/forum/index.php?topic=45.0

Site Yönetimi Çocukların Oyunlarını Engelleyebilir mi?
http://www.katmulkiyeti.com/portal/forum/index.php?topic=629.0

KAZAN DAİRESİNDEN GELEN HİDROFOR SESİ
http://www.katmulkiyeti.com/portal/forum/index.php?topic=862.0

Hem Resmi Nikahları Yok , Hem De Feci Gürültü
http://www.katmulkiyeti.com/portal/forum/index.php?topic=994.0

yzb
Tue 10 August 2010, 11:47 pm GMT +0300
Cevabınız için teşekkür ederim. Mesajımı size gönderdikten sonra 1 aylıklık göreve gittim ve henüz geldim. Bu nednele yanıtınızı okuyamamıştım. Ben görevdeyken hiç suçsuz yere alt kattan bağırarak çocuklarıma beddua etmiş. Arazide aldım haberi. Yine canımı sıkmadım yöneticiye telefon açtım. İkaz ettim. İnanın 1,5 aydır evde diken üzerinde yaşıyoruz. Kendimizin uyguladığı tüm kısıtlamalarımıza ve dikkatimize  rağmen bu sabah evin kapısına 2 polis memuru dikildi. Önce kadını dinlemişler sonra bana gelmişler. Problemi konuştuk. Sonra bana "Siz sinirlerinize hakim olun, bizim de çocuklarımız var, sakın çocuklara aşırı baskı yapmayın. Bu kadın yalnız yaşıyor ve  tansiyonu, kalbi, şekeri var. Evde yalnız olunca da çevredeki tüm seslere duyarlı oluyor. Önceki evden de gürültü yüzünden çıkmış zaten.  Siz Sakın hiddete kapılmayın. Buraya da şikayet üzerine geldiğimizi değil de sohbete geldiğimizi farzedin, durumu olgun karşılayın lütfen. Bir sıkıntınız olursa karakola gelin çayımızı için" dediler. Ben ne kadının evine gittim ne de konuştum. Sadece çocukalarım psikolojik olarak büyük suçluluk duygusuna kapıldılar, hanım panik atak zaten.. Bütün gün evimle ilgilendim. Hayatımda ilk kez böyle bişey ve polisiye durumla karşılaştım. Hele komşuluk anlamında çevremde böyle bir insana hiç rastlamadım. Son derece siniriyim şu an. Yapacağım tek şey kaldı, yarın sabah notere gidip psikolijik tacize varan şikayet üzerine ihbarnamemi göndermek olacak. Vermiş olduğunuz linkleri ve okuyucu yorumlarını okudum. Hem kanuni olarak hem de vicdani olarak çok şükür her şey benim lehimde ve ben bu konuda vicdanen rahatım. Önce Türk Adaleti sonra da ahirette Allahın adaletine sığınarak sakinliğimi korumaya çalışıyorum. Ramazanın 1 gün öncesi bu olayın olması sadece ağız tadım bozdu, apartmana bile girerken tiksinti yaşamaya başladım.Yardımlarınız için sağolun.