murat gençtürk
Sun 6 July 2008, 01:17 am GMT +0300
Daha önceleri belirttiğim gibi apartmanımız 10 daireden oluşmkata.28 Ekim 2007 tarihinde 4 kat maliki ve 2 kiracının katılımıyla apartmanda oturanlar olarak bir toplantı yaptık.Diğer dairlerin sahiplerini bilmediğimiz için onlara toplantıyı bildiremedik.Toplantı sonucunda geçici yönetim kurulması,apartman temizlik ihtiyaçları,elektrik su abonelikleri,apartman aidatının tutarı ve toplanması, apartman yönetimi için gerekli karar defteri işletme defteri aidat ve tahsilat makbuzlarının tutulması gibi kararlar alındı.Bu toplantıdan sonra yönetici olarak 3 dairenin satılmadığını ve 1 daire sahibinin (arsa payı olan) olduğunu öğrendim.Kendisiyle yaptığım telefon görüşmesinde yapmış olduğumuz toplantıdan ve alınan kararlardan dairenin kendisine ait olduğunu müteahhitten öğrendiğimi ve toplantıya bu yüzden çağıramadığımı söyledim.Daire sahibide kat malikleri kurulu toplantısına kadar hiç bir aidatını ödemeyeceğini söyledi.25 MAYIS 2008 tarihinde kat malikleri kurulu toplantısını 7 kat maliki ile yaparak,yönetici,yönetici yardımcısı ve denetçiyi seçtik.Aynı daire sahibine 3 hafta öncesinden ve toplantıya 2 gün kala tekrar telefonla haber verdim.Kendiside şehir dışında olduğundan toplantıya katılamayacağını söyledi.Toplantı sonunda aldığımız kararları iletmek üzere ofisinde görüşmek üzere randevulaştık.Bu görüşmede alınan kararları, birikmiş aidat borcunu,ortak harcamalarda kendisine düşen gelir makbuzlarını,
bina yönetim planını ve işletme projesini kendisine sundum.Daire sahibide dairesini müteahhitten teslim almadığını bu yüzden hiç bir ödeme yapamayacağını,ve sunduğum belgeleri imzalamayacağını belirtti.Bende işletme projesi ve apartman yönetim planını incelemesi için bir suret olarak kendisine teslim ettim.
Benim bu görüşme sonucunda edindiğim kanı daire sahibinin aidatlarını ödemekten kaçındığı yönündedir.Çünkü yapmış olduğumuz telefon ve yüz yüze görüşmelerde dairesini teslim almadığı, teslim aldığı gibi tutarsız cevaplar vermektedir.
Size sormak istediğim bu daire sahibinin aidat yükümlülüğünün olup olmadığı varsa hangi tarihten itibaren başladığı,daire sahibinin borçlarını tahsil edebilmek için en etkili ve kısa yol olarak nereye hangi şekilde başvuracağımdır.
İlginiz için şimdide teşekkür ederim.
bina yönetim planını ve işletme projesini kendisine sundum.Daire sahibide dairesini müteahhitten teslim almadığını bu yüzden hiç bir ödeme yapamayacağını,ve sunduğum belgeleri imzalamayacağını belirtti.Bende işletme projesi ve apartman yönetim planını incelemesi için bir suret olarak kendisine teslim ettim.
Benim bu görüşme sonucunda edindiğim kanı daire sahibinin aidatlarını ödemekten kaçındığı yönündedir.Çünkü yapmış olduğumuz telefon ve yüz yüze görüşmelerde dairesini teslim almadığı, teslim aldığı gibi tutarsız cevaplar vermektedir.
Size sormak istediğim bu daire sahibinin aidat yükümlülüğünün olup olmadığı varsa hangi tarihten itibaren başladığı,daire sahibinin borçlarını tahsil edebilmek için en etkili ve kısa yol olarak nereye hangi şekilde başvuracağımdır.
İlginiz için şimdide teşekkür ederim.