Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Yeter sayı sağlanamadığı için yapılan ikinci toplantı

Başlatan Ripcord, Nisan 07, 2020, 06:48:22 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İyi günler

KMK 30. maddesi ile alakalı bilginize danışmak istiyorum. Maddede yeter sayı sağlanamadığı için yapılan ikinci toplantıda karar yeter sayısı katılanların salt çoğunluğudur yazıyor. Son cümlede ise "Bu kanunda yeter sayı için ayrıca konulmuş olan hükümler saklıdır." ifadesi yer alıyor.

Bu ayrıca konulmuş hükümlerden bazıları yönetici seçimi ve denetçi seçimindeki yeter sayılar. Son cümledeki gibi yeter sayı için ayrıca konulmuş başka ne gibi hükümler var?

Bunu sorma sebebimi bir örnek vererek anlatmak istiyorum. Diyelim ki 10-15 malik bulunan apartmanda ikinci toplantı için 3-4 kişi gelmiş. Bunların hepsi olumlu oy kullanarak yüksek ücretli bir tadilat kararı almışlar. Bu mümkün müdür? Bu kadar az kişi ile toplanıp önemli kararlar almak bana mantıksız geliyor. Kanuna baktım fakat bununla ilgili (yüksek ücretli tadilat vs.) madde 30'un son cümlesindeki gibi farklı yeter sayı hükmü göremedim.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Linkback: Yeter sayı sağlanamadığı için yapılan ikinci toplantı


  • Gösterim 2,134 
  • Kat Mülkiyeti İle İlgili Soru ve Paylaşım Bölümü
  • 1 Yanıtlar

Genel gider aidatları (elektik, su, tadilat, görevli vb.) kararları için Karar Yeter Sayısı toplantıya katılanların salt çoğunluğudur.

Yani 60 kat malikinden oluşan bir blokda (Çağrısı Yapılan) toplantının 1. Oturumunda Toplantı Yeter Sayısı elde edilemediği için 2. oturuma katılan 3 kat malikinden 2'si ile alınan Genel Giderler ile ilgili kararlar geçerlidir.

Hangi Giderlere Kat Maliklerinin Salt Çoğunluğu gerekir?
- Faydalı Yenilik ve İlave kararlarının alınması için (yukarıdaki örneğe göre) 60/2 + 1 = 31 kat malikinin "evet" oyu gerekir. Böyle bir karara ister 1. oturumda ister 2. oturumda toplantıya katılanların değil, en az kat malikleri sayısının 1/2'sinden 1 fazlası ile alınabilir.

Yüksek tutarda tadilat kararı; Tadilat statüsü olması nedeniyle genel giderdir. Karar toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile alınabilir. Tutarın yüksek olduğu iddiası ayrı bir değerlendirme ve dava konusu yapılabilir. Piyasa değerleri ile kıyaslamak gerekir. İşi yapan işi piyasa fiyatlarının altında yapmak zorunda değildir.

Yönetici ve denetçi (toplantıya katılanların değil) kat maliklerinin tamamının salt çoğunluğu ile seçilmiş olsa da; bu kişiler vekil pozisyonunda görevlidirler. Bu vesile ile, görev süresi bitene kadar veya görevi bir başka yöneticiye devredene kadar sorumludurlar. Bu nedenle bu tür seçimler Nisbi Butlan ile karar alınarak yapılmış seçimlerdir. Nisbi Butlan Karar mahkemede itiraz edildiğinde (mahkeme kararı ile) iptal edilebilir.

Toplantı çağrı usüllerine ve gündem maddelerine aykırı seçilmiş Yönetici ve/veya Denetçi yetkisi yok hükmündedir. Yine de zaman kaybetmeden Alınan Kararların İptali davası açılması gerekir.

Faydalı olması dileğiyle.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı