Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Dairenin kısa süreli farklı kişilere kiraya verilmesi hk.

Başlatan Snobx, Eylül 12, 2013, 06:46:48 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Merhabalar, 4 daireli ortak havuzu bulunan mini bir sitede 2 dairenin sahibiyim, güneyimizin turistik ilçelerden birinde yaşıyorum. Karşı binamızdaki dairelerden birinin sahibi dairesini haftalık yada 15 günlük dönemler halinde kiraya veriyor. Kiracılarda sıkıntılı bir durum yaşamadık şu ana kadar, genelde ingilizler kiralıyorlar. Bu durum için daire sahibinin maliyeye gelir beyan gösterdiğini öğrendim, kaymakamlık ve belediye buna vergisini verdiği taktirde karışamayacağimı söyledi. Herhangi bir pansiyonda bile 1 gece dahi kalsanız gece kimlik bildiirimi yapılıyor bildiğim kadarıyla emniyet müdürlüğüne. Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var, nasıl engelleyebilirim kısa süreli kira durumunu...
Linkback: Dairenin kısa süreli farklı kişilere kiraya verilmesi hk.


  • Gösterim 6,370 
  • Kat Mülkiyeti İle İlgili Soru ve Paylaşım Bölümü
  • 1 Yanıtlar

1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununun 9 uncu maddesinde; "Bu Kanun hükümlerine göre kimlik bildirme belgesini yetkili idareye vermekle yükümlü tutulanlar, kimliğini nüfus hüviyet cüzdanı ve diğer resmi geçerli belgelerle ispat edemeyen kimseleri tesislerinde banndıramaz, konut ve işyerlerinde çalıştıramaz. " hükmü bulunmaktadır.
Buradan hareketle; konut olarak kullanılmak ya da konut olarak kullanılmak üzere kiraya verilmek yerine, fiilen "işyeri" olarak işletilen, bu kapsamda otel, motel, han, pansiyon vb. tesisler gibi günlük konaklama hizmeti verilen yerlerdeki konaklama bilgilerinin kolluğa bildirilmesinin gerekli olduğu anlaşılmaktadır.
2-   1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununun 11 inci maddesi ise "Kat mülkiyetim tabı taşınmaz mal yöneticileri ve kapıcıları, binalarında bildirim dışı kimselerin oturup oturmadığını, çalışıp çalışmadığını, garaj, kömürlük, boş daire gibi bölümlere saklanmalar, sığınmalar, bazı eşya veya maddeleri gizlemeler olup olmadığım kontrol etmelde yükümlüdürler.
Bütün kat sahipleri ve kiracıları ile binada çalışanlar bu konularda yöneticiye yardımcı olmak ve gereken bilgileri vermek zorundadırlar.
Yönetici ve kapıcıların, bu Kanuna aykırılıkları ve diğer şüpheli gördükleri hususları, bağlı oldukları genel kolluk örgütüne bildirmeleri gereklidir. " hükümleri doğrultusunda bahse konu yerlerin denerimi noktasında yönetici: ve kapıcıların da sorumlulukları bulunmaktadır.
3-   2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Çeşitli Harçlarla İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 10 uncu maddesinde "Bu harcın uygulanmasında işyeri; mağaza, yazıhane, idarehane, muayenehane, imalathane, fabrika, şube, depo, otel, kahvehane, eğlence, dinlenme ve spor yerleri, tarla, bağ, bahçe, çiftlik, hayvancılık tesisleri, dalyan ve voli mahalleri, madenler, taş ocakları inşaat şantiyeleri, vapur büfeleri gibi ticari, sınai, zirai ve mesleki bir faaliyetle başka bir iş ve girişimin yapılmasına ayrılan ya da bu faaliyet, iş ve teşebbüslerde kullanılan yerlerdir. " şeklînde tarif edilmiştir.
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlatma İlişkin Yönetmeliğin 4/g maddesinde; Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yeri "Kişilerin tek tek veya toplu olarak eğlenmesi, dinlenmesi veya konaklaması için açılan otel, motel, pansiyon, kamping ve benzeri konaklama yerleri; ...ve benzeri yerleri, " olarak tanımlanmıştır.
5393 sayılı Belediye Kanununun "Belediyenin Yetkileri ve İmtiyazları "başlıklı 15 inci maddesinin birinci fıkrasujm 1 bendi; "Gayris.ıhhî müesseseler ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerini ruhsallandırmak ve denetlemek " görevini belediyelere, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun "İl Özel İdaresinin Yetkileri ve Görevleri" başlıklı 7 inci maddesinin birinci fıkrasının 1 bendinde ; "Belediye sınırlan dışındaki, gayri sıhhî müesseseler ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine ruhsat vermek ve denetlemek..görevini de İl Özel İdarelerine vermiştir.
Aynı Yönetmeliğin 37 nci maddesi "Kolluk, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerini genel güvenlik ve asayiş yönünden denetler. Denetimler sırasında tespit edilen mevzuata aylan hususlar, yetkili idarelere gereği yapılmak üzere bildirilir. " hükmünü içermektedir.
Bu kapsamda; söz konusu yerlerin belediye yada özel idareler tarafından ruhsatlandırılması, ruhsatsız çalıştırılan işyerleri için ise yasal işlemlerin yapılması gerektiği anlaşılmaktadır.
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı