Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

komşunun sigara kokusu ve dumanından şikayetçi olmak

Başlatan ipek34, Şubat 06, 2011, 11:31:26 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

herkese iyi günler.alt katımızda oturan kiracılardan aşırı dercede rahatsızız okadar çok sigara içiyorlarki resmen bizim evde içiliyor banyodan odalardan aşırı dercede sigara kokusu geliyor.bir kaçkez bu konu üzerine ufak tartışmalarımız oldu işi inada bindirdiler yok daha fazla içicez lavobadan üflicem gibi saçma şeyler ananemde bizimle yaıyor kendisi kalp hastası ve kokudan tıkanıyor  bizde aynı şekilde aşırı rahatsızız bu konudan aşağıda kahve işletiliyor gibi koku var acaba böyle bir durumu şikayet edebilme imkanımız varmı bilgisi olan varsa yönlendirirse çok sevinirim.
Linkback: komşunun sigara kokusu ve dumanından şikayetçi olmak


  • Gösterim 40,336 
  • Kat Malikleri ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Borçlarına İlişkin Konular
  • 3 Yanıtlar

kimsenin bu konu hakkında bana yardımcı olcağı yok sanırım yapabilecek bişeyimde yok:)

Sayın Üyemiz ,

Türk Medeni Kanununda konuya ilişkin düzenlemeler şu şekilde;
MK 737: III. Komşu hakkı  1. Kullanma biçimi
Madde 737- Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.
Özellikle, taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel âdete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasaktır.
Yerel âdete uygun ve kaçınılmaz taşkınlıklardan doğan denkleştirmeye ilişkin haklar saklıdır.

Kat Mülkiyeti Yasasında;
A) Kat Maliklerinin borçları:  I - Genel kural:
Madde 18 - Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.
Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Sükna,) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır; bu borçları yerine getirmiyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur.

Çoğu anayapının yönetim planında;
Bağımsız bölümleriyle eklenti ve ortak yerlerde, patlayıcı ve pis kokulu maddeler bulunduramazlar. Site maliklerini rahatsız edecek şekilde sarsıntı yapmak, koku, duman, toz çıkarmak gibi hareketlerden kaçınmak zorundadırlar;

demektedir.

Böyle bir durumda ilgili kat malikinden  rahatsız edici unsurun giderilmesini talep edebilir, giderilmemesi halinde dava açabilirsiniz.

Diğer taraftan alt komşunuz kiracı ise;

Borçlar Kanunun'da;
Madde 256 - Müstecir mecuru kullanırken tam bir ihtimam dairesinde hareket ve apartman icarında bina dahilinde oturanlara karşı icabeden vazifeleri ifa ile mükelleftir.
Müstecir vukubulan ihtara rağmen bu mükellefiyete daimi surette muhalefet eder yahut açıktan açığa fena kullanarak mecura daimi bir zarar iras eylerse mucir tazminat ile birlikte icar akdinin hemen feshini talep edebilir.
Mecurda, icrası mucire ait tamirata lüzum hasıl olduğu yahut üçüncü bir şahıs mecur üzerinde bir hak iddia ettiği takdirde; müstecir, keyfiyeti hemen mucire ihbar etmekle mükelleftir. Aksi takdirde zarardan mesul olur.

Ev sahibi, kiracıya bir ihtarname göndermek durumunda. Kiracı bu ihtara rağmen sözettiğiniz davranışları sürdürürse ev sahibi sözleşmeyi bozabilir. Bu sebeple ilgili komşunuzun evsahibi ile temasa geçiniz.

Diğer taraftan koku sizin daireye büyük ihtimalle şaft olarak tamnımladığımız tesisat veya havandıma bacalarından gelmektedir. Odalarda böyle bir koku var ise kalorifer tesisatının borularının geçtiği zemin ile borular etrafında boşluklar vardır. Bu alanları tadil ediniz. Koku sorununu giderirsiniz.
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

Benzer bir konudan bende muzdaribim bizde durum biraz farklı alt kat komşu kendi içtiği sigara dumanından kendiside rahatsız olduğundan sokak kapısını açarak sigara dumanını ortak kullanım alanına bilerek taşıyor bu konuda yaptırım şansımız olur mu ? Elde görüntülü kayıt var


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı